Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bez velkých posil, ale s cílem zabojovat o první ligu. Musíme se o postup porvat, zní z Brna

Po sestupu do druhé ligy se na podzim výkonnostně i výsledkově trápili. I proto jdou fotbalisté Brna do jarní části až ze sedmého místa. Zbrojovka však naději na návrat mezi elitu nevzdává. I když nepřivedla žádné velké jméno, cílem je zabojovat o postup.

Kouč Brna Pavel Šustr
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

"Musíme se o postup do první ligy porvat. V plánu je 14 zápasů a ve hře 42 bodů," řekl trenér Pavel Šustr, který po šestém kole loni v srpnu vystřídal Romana Pivarníka. Tehdy byla Zbrojovka osmá se ztrátou osmi bodů na první místo.

Během zimy k žádnému velkému posilování kádru nedošlo. Do přípravy se už nezapojila známá jména jako Dušan Melichárek, Milan Lutonský či Musefiu Ashiru, do Brna přestoupili pouze Šimon Šumbera z Třince a Juraj Kotula ze Slovanu Bratislava.

"Naším záměrem v zimní přípravě byla především stabilizace kádru. Šlo nám nejen o vylepšení herního projevu mužstva, o variabilitu na jednotlivých postech, ale také o charakterové vlastnosti hráčů, kteří přišli," uvedl sportovní ředitel Zbrojovky Tomáš Požár.

Tým během zimní přípravy vyrazil i na Maltu, kde po vítězství nad Slovanem Bratislava obhájil triumf v Tipsport lize. "Příprava byla sice dlouhá, ale z mého pohledu povedená. Snažil jsem se do hráčů co nejvíc vštípit své priority, jako týmový výkon, dobrá defenziva a správné reakce po ztrátě míče," řekl Šustr.

Jediným kazem bylo zranění zkušeného stopera Petra Pavlíka, který si zlomil lýtkovou kost a bude na začátku jara chybět. Další stoper Lukáš Vraštil odmítl prodloužit smlouvu a v létě může odejít. "Je platným členem kádru, a pokud bude mít výkonnost, dostane šanci," odmítl trenér spekulace, že by Vraštila už nestavěl.

Do jarních odvet vstoupí Zbrojovka v sobotu 2. března v Chrudimi. Aktuálně 14. tým druholigové tabulky na podzim doma porazila 3:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články