Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Béčko Slavie vedení proti Vyškovu neudrželo a uhrálo v napjatém utkání remízu

Bouřlivý zápas nabídlo střetnutí mezi pátým Vyškovem druhé nejvyšší fotbalové soutěže a stále poslední Slavií Praha B. Slávisté v něm dvakrát vedli, i díky proměněné penaltě z 55. minuty, přesto za Vyškov vyrovnávat Kanakimana, a "béčko" Slavie tak už pět zápasů čeká na vítězství, které by jim pomohla ze dna tabulky. Domácí v zápase po odvolání trenéra Trousila dočasně vedli kouč brankářů Rostislav Horáček a zraněný kapitán Michal Klesa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vyškov – Slavia B

Slávisté začali zápas aktivněji a jednoznačně soupeře z Hané přestříleli. V 5. minutě se do šance dostal Hronek, ale brankář Kinský jeho střelu zachytil. Zlikvidovat se mu podařilo také míč z bezprostřední blízkosti po individuální akci Ebrima Singhateho.

Do vedení 1:0 se Slavia B dostala ve 25. minutě po zakončení Singhateha, jenž se šikovně dostal k dorážce před brankou. Tlak hostí, kteří měli do té doby zápas pevně v rukou, ale zastavil Alexis Alegue.

Kamerunský záložník se uprostřed hřiště uvolnil a levačkou poslal míč na bránu, kde se za ním gólman Stejskal stačil jen ohlédnout. Branka Alegueho nastartovala Vyškov, který v závěru prvního poločasu výrazně přidal na důrazu.

V 54. minutě fauloval Vintr a rozhodčí nařídil penaltu, kterou pro Slavii B proměnil Singhateh. Vyškovští v dalším vývoji zápasu hledali příležitosti, jak skóre dorovnat. To se podařilo až v 82. minutě Bienvenue Kanakimanovi, když zakončoval hlavičkou centr Mafwenty.

Závěr utkání poznamenal zákrok na Kričfalušiho, po kterém rozhodčí neodpískal penaltu, což mezi hráči zvířilo emoce. Ačkoli se oba týmy dostaly ještě do několika nadějných šancí, utkání skončilo nerozhodně.

Vlašim po necelé čtvrthodině hry poslal do vedený Horský. Ve 21. minutě srovnal Schön, ale jeho spoluhráč Kouřil chvíli nato neproměnil penaltu. Těsně před pauzou přidal druhý domácí gól Rigo. Varnsdorfu zařídil bod v 72. minutě střídající Zbrožek. Vlašim potřetí za sebou nevyhrála a je na sedmé příčce.

Chrudim na svém hřišti remizovala s Třincem 1:1. Obě branky padly v závěru prvního poločasu, na trefu domácího Firbachera těsně před pauzou odpověděl Foltyn. Domácím patří sedmá pozice, Slezané i podruhé pod trenérem Westem bodovali a jsou čtrnáctí.

24. kolo druhé fotbalové ligy:

Vyškov – Slavia Praha B 2:2 (1:1)

Branky: 32. Alégué, 82. Kanakimana - 25. a 56. z pen. Singhateh. Rozhodčí: Volek - Horák, Pospíšil. ŽK: Štěpánek, Vintr, Němeček - Hošek, Hronek. Diváci: 623.

Chrudim – Třinec 1:1 (1:1)

Branky: 39. Firbacher - 44. Foltyn. Rozhodčí: Rouček - Leška, Šafránková. ŽK: Skwarczek - Turyna, Jursa. Diváci: 650.

Vlašim – Varnsdorf 2:2 (2:1)

Branky: 15. Horský, 45.+2 Rigo - 21. Schön, 72. Zbrožek. Rozhodčí: Opočenský - Vyhnanovský, Kotalík. ŽK: Nogha - Rudnytskyy, Schön, Richter, Ondráček. Diváci: 392.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články