Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Baník ztrácí na Olomouc už čtyři body, Žižkov zůstává doma neporažený

Olomouc – Fotbalisté Ostravy ve 14. kole druhé ligy remizovali 0:0 v Sokolově a na vedoucí Olomouc ztrácejí z druhého místa v tabulce čtyři body. Lídr Fotbalové národní ligy rozdrtil ve středeční předehrávce Ústí nad Labem 5:0. Žižkov deklasoval i díky hattricku útočníka Tomáše Dočekala poslední Prostějov 5:1 a udržel domácí neporazitelnost.

Momentka z utkání Baník Sokolov - Baník Ostrava
zdroj: Twitter autor: @fcbanikostrava

Ostrava měla hlavně v prvním poločase převahu, ale Ožvolda s Mičolou slibné šance neproměnili. Prosadit se nedokázali ani hráči Sokolova, kteří tak prodloužili čekání na výhru na pět utkání.

Hostující Baník v této sezoně udržel neporazitelnost, venku hrál nerozhodně v šestém ze sedmi duelů. "Na jednu stranu bod cenu má, ale máme bohužel šest remíz venku. Kdybychom aspoň dva zápasy přetavili ve výhru, máme o čtyři body víc," podotkl gólman Baníku Ostrava Petr Vašek.

Třinec doma zdolal Pardubice 1:0 a po sérii tří porážek zvítězil. Zápas rozhodl už v osmé minutě obránce Stříž, jehož přetažený centr nečekaně skončil v síti. Východočeši na půdě soupeřů prohráli šestý z osmi duelů v ročníku.

Sigma o středeční výhře rozhodla už v první půli. Po osmi minutách otevřel skóre Plšek, který se trefil k tyči. Za dalších sedm minut přišla rychlá akce, Petr našel ve vápně Chorého a reprezentant do 21 let zvýšil. Oba si spolupráci zopakovali i těsně před poločasem a Chorý přidal svůj druhý zásah.

Po změně stran překonal nejistého gólmana hostů střelou z dálky Falta. V 60. minutě pak ofenziva domácích zcela rozebrala obranu Ústí a i Plšek skóroval podruhé.

"Nebyli jsme v dobré sestavě, chyběla nám kompletní sehraná obranná čtveřice. Soupeř vyhrál zaslouženě," uvedl trenér Ústí nad Labem Jiří Skála. "Vypadlo jim hodně hráčů a bylo to jednoznačně vidět. Chtěli jsme vstoupit do utkání hodně aktivně, což se povedlo. Třetí gól byl rozdílový," zhodnotil trenér vítězné Olomouce Václav Jílek.

Žižkov rozhodl už v prvním poločase, ve kterém se dvakrát trefil Dočekal a jednou Hašek. Za Prostějov snížil na 1:2 Štrombach. V závěru utkání ještě triumf Viktorie zvýraznili Pavlata a svým třetím zásahem Dočekal. Prostějovský nováček soutěže utrpěl jedenáctou porážku v ročníku a na nesestupová místa ztrácí šest bodů.

Předposlední nováček z Vítkovic doma podlehl Vlašimi 0:2 a utrpěl desátou porážku za sebou. Hosté o triumfu rozhodli už v úvodní půlhodině, kdy se trefili Piško a Hašek. České Budějovice zvítězily na hřišti jihočeského rivala Táborska 1:0 gólem Táborského z 37. minuty.

Třetí Opava prohrála ve Varnsdorfu 0:1 a nevyužila šanci vystřídat na druhé pozici Ostravu. Domácí díky gólu Dordiče z 32. minuty ukončili sérii sedmi zápasů bez vítězství a jsou jedenáctí.

Výsledky 14. kola druhé fotbalové ligy:

Olomouc - Ústí nad Labem 5:0 (3:0)
Branky: 8. a 60. Plšek, 15. a 43. Chorý, 57. Falta. Rozhodčí: Severýn - Hrabovský, Myška. ŽK: Petr, Plšek, Yunis (všichni Olomouc). Diváci: 1246.

Znojmo - Frýdek-Místek 0:2 (0:0)
Branky: 58. Šumský, 87. Ilko. Rozhodčí: Rejžek - Urban, Černý. ŽK: Cihlář - Slaninka, Švrček, Ilko, Termanowski. Diváci: 520.

Třinec - Pardubice 1:0 (1:0)
Branka: 8. Stříž. Rozhodčí: Ardeleanu - Kožár, Pochylý. ŽK: Zavadil, Pospíšil (oba Pardubice). Diváci: 231.

Sokolov - Ostrava 0:0
ozhodčí: Julínek - Ratajová, Antoníček. ŽK: Ožvolda, Zápotočný (oba Ostrava). Diváci: 2930.

Táborsko - České Budějovice 0:1 (0:1)
Branka: 37. Táborský. Rozhodčí: Královec - Vysloužil, Vitner. ŽK: Táborský (Č. Budějovice). Diváci: 1863.

Vítkovice - Vlašim 0:2 (0:2)
Branky: 10. Piško, 30. F. Hašek. Rozhodčí: Ginzel - Boček, Poživil. ŽK: Cverna - F. Hašek.

Žižkov - Prostějov 5:1 (3:1)
Branky: 19., 40. a 85. Dočekal, 7. Hašek, 81. Pavlata - 21. Štrombach. Rozhodčí: Příhoda - Pospíšil, Melichar. ŽK: Sixta (Žižkov). Diváci: 893.

Varnsdorf - Opava 1:0 (1:0)
Branka: 32. Dordič. Rozhodčí: Matějček - Šimáček, Horák. ŽK: Knejzlík, Kolář - Jursa. Diváci: 523.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články