Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Bál se vyhazovu, nakonec slaví postup. Vychutnáme si to, říká olomoucký trenér Jílek

Znojmo - Trenér fotbalistů Olomouce Václav Jílek si naplno vychutnal postup do první ligy. Také proto, že po špatném začátku sezony se bál, že ho čeká vyhazov. Sigma totiž vstoupila do druhé nejvyšší soutěže třemi remízami a ve čtvrtém kole ve Vlašimi jí hrozila čtvrtá. Jenže gólem v úplném závěru tehdy Hanáci zvítězili 1:0 a zahájili sérii devíti vítězství. Ve středu ve Znojmě už oslavili dvacátou výhru v sezoně (4:1) a čtyři zápasy před koncem soutěže také návrat do první ligy.

Václav Jílek (vlevo) se raduje z postupu do nejvyšší soutěže
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"Fotbal je hodně vrtkavý. Při zápase ve Vlašimi jsem si myslel, že už u týmu končím. Gólem v poslední minutě mi zachránil krk a pomohl celému týmu Honza Štěrba," připomněl si zlomový moment Jílek. Návrat do první ligy považoval za povinnost a uvědomoval si, že se všeobecně od Sigmy očekával.

"Proto bezprostředně po zápase byla z mého pohledu oslava trochu zadržená a nepropukla v plné parádě. Každý si ale následně uvědomí, že jsme základní cíl splnili a vychutnáme si to," řekl Jílek a postup označil za zasloužený. Hráči na hřišti oslavili postupovou výhru krátkým vítězným tanečkem.

Radost zavládla i mezi funkcionáři a v realizačním týmu. Bez fanoušků, kteří za nimi do Znojma nepřijeli, ale oslavě chyběla potřebná kulisa. "Fakta jsou taková, že máme body, které nám zaručují čtyři kola před koncem postup do první ligy. Vstřelili jsme ze všech týmů nejvíce branek, moc gólů nedostáváme. To je samo o sobě vypovídající," konstatoval Jílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sigma Olomouc vyhrála ve Znojmě a slaví návrat do ligy

Střelec tří olomouckých gólů Tomáš Chorý přiznal, že tým byl po celou sezonu pod velkým tlakem vedení klubu i fanoušků. "Ustáli jsme to. Jsem rád, že se nám podařilo postoupit už teď. V lize si věříme, máme odpovídající stadion, na fotbal bude chodit určitě více lidí. Jsem přesvědčený, že se udržíme," řekl Chorý. 

Střelecký koncert nechtěl přeceňovat. "Nezastírám, že je to příjemný pocit. Ale důležité jsou tři body. Všichni makali naplno," prohlásil. Jeden ze služebně nejstarších hráčů Sigmy, obránce Michal Vepřek, odehrál v Olomouci už osm prvoligových sezon.

"Je to krásný pocit, že jsme se vrátili do ligy. Hlavně proto, že po našem špatném začátku málokdo věřil, že to zvládneme," poznamenal Vepřek. Postupový zápas ve Znojmě neměli Olomoučtí příliš složitý. "Rychle jsme dali tři branky a rozhodli. Teď se můžeme vrhnout do oslav. Ty začnou už teď cestou domů," usmíval se spokojený Vepřek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články