Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Zvýhodníme očkované. Finančně i nefinančně, řekl Tvrdík. Rád by zvýšil povolenou kapacitu

Rád by opět zažil i v Edenu atmosféru, která byla v posledních dnech k vidění ve Vídni nebo v Budapešti. Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík proto hodlá o možnosti navýšení povolené kapacity stadionu diskutovat s ministerstvem zdravotnictví, hygienou i českou vládou. Argumentem pro úspěch při jednáních by mohlo být zvýhodňování očkovaných fanoušků proti koronaviru.

Zleva předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík a trenér Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Díval jsem se včera na zápasy Ligy mistrů ve Vídni a v Budapešti a atmosféra byla úžasná. Budu hrozně rád, když taková atmosféra bude i u nás v Edenu. Považujeme za důležité, aby fanoušci na stadionu byli. V současné době jednáme s ministerstvem zdravotnictví, hygienickou službou i vládou o tom, za jakých podmínek by bylo případně možné navýšit limit 50 procent kapacity stadionu," řekl Tvrdík.

Arény s kapacitou nad deset tisíc míst mohou být v Česku po částečném rozvolnění omezení od začínající sezony obsazeny z poloviny, na menších stadionech může být maximálně pět tisíc diváků. Do Edenu může dorazit téměř deset tisíc příznivců.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia je blízko získání Krmenčíka. Obranné řady rozšířil Ousou

"Jako Slavia chceme podporovat očkování. Chceme fanoušky na stadionu, chceme, aby byli chráněni. Proto budeme zvýhodňovat ty, kteří budou naočkovaní. Budeme je zvýhodňovat finančně i nefinančně. Věřím, že může dojít k tomu, že v sektorech pro očkované bude povolen vyšší počet osob než v sektorech pro ostatní návštěvníky stadionu," uvedl Tvrdík.

"Od 1. srpna máme projekt, kterému říkáme stadion bez covidu. Budou na něj smět jen očkovaní, lidé s PCR testem ne starším než 48 hodin a lidé, kteří prodělali covid v posledních šesti měsících," dodal bývalý ministr obrany.

Očkování podle něj podstoupili všichni členové A-týmu i kluboví zaměstnanci, pouze tři nové posily nemají druhou dávku. V průběhu přípravy Slavia musela o několik dní odložit odjezd na soustředění v Rakousku kvůli tomu, že univerzál Oscar Dorley měl pozitivní test na koronavirovou mutaci delta.

"Podařilo se nám situaci zvládnout, protože jsme dodržovali všechny epidemické předpisy. Možným elementem, který přispěl k tomu, že měl hráč lehký průběh, je i očkování. U delty stačil jeden případ a kdyby tým nebyl naočkovaný, celý by skončil v karanténě," tvrdil Tvrdík.

Téměř celou povolenou kapacitu stadionu v Edenu zaplní držitelé permanentních vstupenek. "Z loňských permanentkářů máme k dnešnímu dni 8010 fanoušků, kteří si obnovili svou permanentku. Předpokládáme, že do prvního domácího zápasu bude vyprodán celý limit zhruba 9200 držitelů permanentek, kteří ji měli minulou sezonu," dodal Tvrdík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články