Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Zvažoval konec kariéry, teď se po letech objevil v základu. Moc děkuji Spartě, řekl Panák

Neměl daleko k tomu, aby pověsil kopačky na hřebík. Filipa Panáka až tak moc deptaly dlouhodobé zdravotní problémy. Nakonec však vydržel a udělal dobře. V Liberci se po téměř třech letech objevil v základní sestavě v ligovém duelu, premiérově v dresu Sparty, do které přišel v únoru 2019, a suverénním výkonem pomohl Pražanům k dominantní výhře.  

Filip Panák ze Sparty v utkání s Libercem
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

V nejvyšší soutěži nastoupil od začátku zápasu poprvé od 27. října 2018, kdy působil v Karviné. "Těšil jsem se strašně, bylo to dlouhé. Musím říct, že strašně moc děkuju Spartě, kabině, realizačnímu týmu, že mě celou dobu podporovali, celých dva a půl roku. Vždycky jsem z nich cítil, že to se mnou ohromně prožívají, tak jim za to moc děkuju," řekl Panák v rozhovoru pro klubovou televizi po výhře 5:0.

Sparta angažovala někdejšího mládežnického reprezentanta v době, kdy už byl zraněný. V květnu 2019 podstoupil první operaci kolena. Začátkem následujícího března nastoupil za letenský B-tým v ČFL a po uvolnění jarních koronavirových omezení absolvoval přípravu s A-mužstvem, koleno mu však poté oteklo a rok po prvním zákroku musel na druhý.

"Asi po té poslední operaci už jsem se na to chtěl vykašlat, aby mě zdraví neomezovalo v normálním životě. Ale po debatě s lékaři, s přítelkyní a rodinou jsem se rozhodl to ještě zkusit. A udělal jsem dobře," uvedl Panák.

V Liberci nastoupil na postu středního obránce místo Lukáše Štetiny. "Rychle to naskočí, ale jak minuty ubíhají, je to horší, protože člověku rychle ubývají síly. Nebyl jsem zvyklý na to tempo, v tom to bylo horší. Bylo dobře, že jsme zápas zvládli, rychle jsme navýšili náskok a bylo to v pohodě. Kdyby to bylo vyhrocenější, bylo by to složitější," prohlásil Panák.

Sparťané vedli na hřišti Slovanu od 25. minuty po trefě exlibereckého Jakuba Peška. V 52. minutě obdržel druhou žlutou kartu domácí defenzivní záložník Theodor Gebre Selassie a hosté v přesilovce přidali další čtyři zásahy. Ideálně se tak naladili na úterní úvodní duel 3. předkola Ligy mistrů s Monakem.

"Byl to hezký zápas. Od první minuty jsme drželi zápas ve svých rukou, kombinovali jsme, byli jsme silní na balonu. Do ničeho jsme Liberec až do konce nepustili. Byl to prostě povedený zápas," konstatoval Panák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články