Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Změny ve Slavii. Hušbauer bude hrát za Drážďany, Van Buren jde do Haagu

Ani do Düsseldorfu, ani do Levski Sofia, o kterých se spekulovalo. Novým působištěm Josefa Hušbauera budou Drážďany. Devětadvacetiletý záložník bude v druholigovém německém celku, který se krčí na posledním místě, hostovat s opcí do konce sezony. Stejnou dobu, ale bez opce, stráví v domovském Haagu nizozemský útočník Mick van Buren.

Josef Hušbauer
zdroj: ČT4 autor: Dalibor Glück

"Jak už to chodí, i když si to moc přejeme, nic netrvá věčně. Zaslechl jsem, že Slavia chce dát příležitost mladším, tak to bývá a já to plně respektuji. Člověk se s tím musí vyrovnat. Vím, že fotbal budu hrát, a věřím, že toho mám ještě hodně před sebou," napsal devětadvacetiletý Hušbauer na instagramovém účtu svého otce.

"Dostal jsem několik krásných nabídek, za které jsem moc rád, a vážím si vstřícnosti některých zahraničních klubů. Ale věřím, že pokud Slavia chce, abych byl stále jejím hráčem, má k tomu dobrý důvod. Proto rád přijímám nabídku na půlroční hostování s opcí v Drážďanech. Věřím a slibuji, že udělám vše pro to, abych jim byl platný v boji o udržení ve druhé Bundeslize," uvedl Hušbauer. Drážďany jsou po 18 kolech na posledním, osmnáctém místě.

Mick van Buren
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Hušbauer přišel do Slavie ze Sparty v prosinci 2015. S červenobílými získal po dvou prvenstvích v lize a domácím poháru. V minulém ročníku postoupil s týmem do čtvrtfinále Evropské ligy a v aktuální sezoně se představil v Lize mistrů, kam klub postoupil po 12 letech.

"Jistě pochopíte, jak velkou váhu mají moje slova, když řeknu, že tyto čtyři roky patřily k těm nejkrásnějším v celém mém fotbalovém životě. Spolu jsme dokázali nemožné a jsem moc hrdý. S klidným svědomím mohu říci, že se Slavia stala mým domovem a celé ty roky jsem dělal maximum, abych byl pro ni přínosem," prohlásil český reprezentant. V případě udržení ve druhé lize se jeho hostování v Drážďanech změní v přestup.

"Ve své fotbalové kariéře jsem toho už dost zažil a zvládl několik situací pod tlakem. Rád bych tyto zkušenosti využil v boji o záchranu a předal je svým spoluhráčům. Od první minuty tady mám dobrý pocit, také z rozhovorů s odpovědnými lidmi a trenérem Markusem Kauczinskim. Těším se na novou výzvu," řekl Hušbauer.

Van Buren bude hostovat v Haagu

Sedmadvacetiletý Van Buren přišel do Edenu v létě 2016 jako volný hráč. V 53 ligových zápasech se za Slavii trefil devětkrát. Pětkrát se prosadil v domácím poháru a jednou v Evropské lize. Předtím působil v dánském Esbjergu, nyní míří do Haagu. V předposledním týmu nizozemské ligy se sejde s Tomášem Necidem, s nímž si zahrál už v Edenu

"Je opravdu těžké opouštět po tak dlouhé době Slavii. Na druhou stranu, pokud budu hrát dobře, tak se mohu vrátit. Plán je takový, že se po půl roce vrátím. Není to definitivní loučení," řekl Van Buren. "Těším se na novou motivaci. Chci odehrát více minut, než jsem měl v uplynulém roce. Je to pro mě velká výzva a hodně se těším," dodal.

V Nizozemsku hrál naposledy za rotterdamský Excelsior. "Je to sedm let, co jsem nehrál doma v Nizozemsku. Těším se na ten půlrok. Určitě to pomůže také mým výkonům na hřišti," prohlásil Van Buren.

Jeho dočasné angažmá v rodné zemi si pochvaluje i trenér červenobílých Jindřich Trpišovský. "Tím, že nás čeká jen patnáct zápasů a on je dlouhou dobu v roli takového žolíka, kdy nemá pevné místo v základní sestavě, nám to po vzájemné konzultaci přišlo jako nejlepší řešení," řekl kouč vedoucího týmu ligové tabulky.

"Chceme, aby měl herní praxi a v létě se nám vrátil rozehraný a v optimální pohodě. Má slíbeno, že bude na jaře hrát v základní sestavě a bude pravidelně vytížený. Vyčistí si tam trochu hlavu a v létě se vrátí," uvedl Trpišovský.

Minulý týden opustila vršovický celek další dlouholetá opora Milan Škoda, který po osmi letech v klubu odešel do tureckého Rizesporu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články