Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Zlínský Železník přestoupil do Opavy za Simerského. Liberec udělal další obchod se Slavií

Útočník Lukáš Železník další starty za Zlín nepřidá. Klub se dohodl s Opavou na výměně za obránce Dominika Simerského. Nového hráče hlásí také České Budějovice, které získaly slovenského záložníka Karola Mészárose. Šestadvacetiletý hráč se dohodl s Dynamem na dvouleté smlouvě. Posílil i Liberec, kam přišel Imad Rondič ze Slavie.

Radost Lukáše Železníka
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

"Přestup do Zlína beru hlavně jako novou motivaci dokázat, že můžu hrát ligu i jinde než v Opavě, a momentálně i jako krok vpřed, protože beru Zlín už jako stálici v lize a věřím, že budeme bojovat i o lepší pozice v tabulce," uvedl Simerský.

"Aklimatizace nebude tak složitá díky tomu, odkud pocházím. Co se týká kabiny, hodně kluků znám ze hřiště a dobře znám Péťu Buchtu i Kubu Janetzkého," prohlásil sedmadvacetiletý Simerský. Kromě Opavy hrál v nejvyšší soutěži i za Brno a Znojmo. V 75 ligových zápasech vstřelil dvě branky.

O dva roky starší Železník má na kontě díky působení ve Zlíně, Slavii a Mladé Boleslavi 95 ligových duelů, v nichž zaznamenal 15 tref. V sezoně 2016/2017 vyhrál titul se Slavií, byť za ni na podzim odehrál jen sedm minut.

Zlínu po 20 kolech podzimní části náleží dvanáctá pozice. Opava ztrácí na "ševce" sedm bodů a patří jí 14. místo, které jako první znamená účast v baráži.

České Budějovice posílil Mészáros, Liberec přivítal Rondiče ze Slavie

Někdejší mládežnický reprezentant Mészáros získal v letech 2013 a 2014 tituly se Slovanem Bratislava. Na ligových prvenstvích se tehdy podílel i obránce Jiří Kladrubský, s nímž se Mészáros nyní sejde na jihu Čech. Od roku 2016 působil Mészáros v Maďarsku, kde naposledy nastupoval za Újpest FC.

České Budějovice, které se v minulém roce vrátily do první ligy po čtyřech letech, jsou po 20 kolech podzimní části na osmé pozici. Na třetí Jablonec ztrácí pět bodů.

Útočník Imad Rondič přestoupil z pražské Slavie do Liberce, s nímž trénuje od začátku zimní přípravy. Se Slovanem podepsal bosenský hráč dlouhodobý kontrakt. "Jsem rád, že je vše domluveno a hotovo a že jsem v klubu, jako je Slovan Liberec. Těším se na všechno, co přijde. Je na mně, abych trénoval a pracoval. Můžu říct, že vždycky budu hrát na sto procent a dám do toho všechno. Doufám, že výsledky přijdou," řekl Rondič.

"Jsme rádi, že se nám Rondičův přestup podařilo dotáhnout a že s námi podepsal dlouhodobou smlouvu," uvedl sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal. Rondič se za určitých podmínek může do vršovického klubu vrátit.

"Těší nás, že jsme se s Libercem dohodli na podmínkách, které jsou výhodné pro všechny strany a díky kterým můžeme s hráčem za určitých okolností jednat o návratu do Slavie," konstatoval člen sportovního oddělení klubu Jiří Bílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články