Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Zlínský Železník přestoupil do Opavy za Simerského. Liberec udělal další obchod se Slavií

Útočník Lukáš Železník další starty za Zlín nepřidá. Klub se dohodl s Opavou na výměně za obránce Dominika Simerského. Nového hráče hlásí také České Budějovice, které získaly slovenského záložníka Karola Mészárose. Šestadvacetiletý hráč se dohodl s Dynamem na dvouleté smlouvě. Posílil i Liberec, kam přišel Imad Rondič ze Slavie.

Radost Lukáše Železníka
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

"Přestup do Zlína beru hlavně jako novou motivaci dokázat, že můžu hrát ligu i jinde než v Opavě, a momentálně i jako krok vpřed, protože beru Zlín už jako stálici v lize a věřím, že budeme bojovat i o lepší pozice v tabulce," uvedl Simerský.

"Aklimatizace nebude tak složitá díky tomu, odkud pocházím. Co se týká kabiny, hodně kluků znám ze hřiště a dobře znám Péťu Buchtu i Kubu Janetzkého," prohlásil sedmadvacetiletý Simerský. Kromě Opavy hrál v nejvyšší soutěži i za Brno a Znojmo. V 75 ligových zápasech vstřelil dvě branky.

O dva roky starší Železník má na kontě díky působení ve Zlíně, Slavii a Mladé Boleslavi 95 ligových duelů, v nichž zaznamenal 15 tref. V sezoně 2016/2017 vyhrál titul se Slavií, byť za ni na podzim odehrál jen sedm minut.

Zlínu po 20 kolech podzimní části náleží dvanáctá pozice. Opava ztrácí na "ševce" sedm bodů a patří jí 14. místo, které jako první znamená účast v baráži.

České Budějovice posílil Mészáros, Liberec přivítal Rondiče ze Slavie

Někdejší mládežnický reprezentant Mészáros získal v letech 2013 a 2014 tituly se Slovanem Bratislava. Na ligových prvenstvích se tehdy podílel i obránce Jiří Kladrubský, s nímž se Mészáros nyní sejde na jihu Čech. Od roku 2016 působil Mészáros v Maďarsku, kde naposledy nastupoval za Újpest FC.

České Budějovice, které se v minulém roce vrátily do první ligy po čtyřech letech, jsou po 20 kolech podzimní části na osmé pozici. Na třetí Jablonec ztrácí pět bodů.

Útočník Imad Rondič přestoupil z pražské Slavie do Liberce, s nímž trénuje od začátku zimní přípravy. Se Slovanem podepsal bosenský hráč dlouhodobý kontrakt. "Jsem rád, že je vše domluveno a hotovo a že jsem v klubu, jako je Slovan Liberec. Těším se na všechno, co přijde. Je na mně, abych trénoval a pracoval. Můžu říct, že vždycky budu hrát na sto procent a dám do toho všechno. Doufám, že výsledky přijdou," řekl Rondič.

"Jsme rádi, že se nám Rondičův přestup podařilo dotáhnout a že s námi podepsal dlouhodobou smlouvu," uvedl sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal. Rondič se za určitých podmínek může do vršovického klubu vrátit.

"Těší nás, že jsme se s Libercem dohodli na podmínkách, které jsou výhodné pro všechny strany a díky kterým můžeme s hráčem za určitých okolností jednat o návratu do Slavie," konstatoval člen sportovního oddělení klubu Jiří Bílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články