Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Zlín vyválčil v nastavení remízu se Spartou, bod trefil střídající Džafič

Ve stínu očekávaného šlágru Plzeň – Slavia se na zlínské Letné odehrál souboj domácího Fastavu se Spartou. Nervózní duel spěl k třetímu ligovému vítězství pražského celku za sebou, ale v 91. minutě vyrovnal na konečných 2:2 střídající "žolík" Adnan Džafič. 

Utkání Zlín - Sparta
zdroj: ČTK/Glück Dalibor

Zlín se v úvodních minutách věnoval převážně defenzivě, přenechal iniciativu soupeři a Sparta využila převahu ke dvěma střeleckým pokusům. Ve druhé minutě vyzkoušel Vataleju pozornost brankáře Dostála, který stačil ránu z dvaceti metrů vyrazit nad břevno. O chvíli později zneškodnil i "bombu" Karavajeva z rohu pokutového území.

Ševci spoléhali na rychlé protiútoky a po jednom z nich mířil nad Jiráček. V 15. minutě ovšem z dalšího brejku udeřili. Po oku lahodící akci přistrčil Diop míč Traorému, jenž oslovil nabíhajícího Ekpaie, a ten chladnokrevně překonal Dúbravku střelou ke vzdálenější tyči.

Hubený náskok nicméně moravský tým udržel jen devět minut. Costa dlouhým nákopem našel před trestným územím Šurala, jehož nedovoleným způsobem stáhl na trávník stoper Bačo. K přímému kopu se postavil sám útočník Letenských a technickým pokusem do horního růžku nedal Dostálovi sebemenší šanci. 

Po změně stran byla k vidění celá řada nedovolených zákroků. Mírnou převahu měli hosté, kteří se však navzdory územní převaze dlouho nedostali k výraznější šanci. Až v 79. minutě se po diskutabilním střetu Šurala s Traorém dostal k odraženému míči střídající Janko a bez problémů trefil odkrytou síť – 1:2.

Zlín, jenž byl ve druhém poločase naprosto nevýrazný, se následně probral a začal hrozit prostřednictvím nakopávaných míčů. V první minutě nastavení zaváhala po jednom z nich sparťanská obrana, Gajič ustál souboj s Šuralem i Costou a povedenou střelou k pravé tyči stanovil konečný výsledek.

"Když jsme se dostali do vedení, tak jsme nebyli schopni nic vymyslet. Měli jsme alespoň udržet míč. Posledních patnáct minut se nám to nedařilo. Nevím, jestli nám došly síly. Prostě se to na nás valilo. Ze třiceti nakopnutých balonů tam potom jeden propad," řekl po zápase útočník Josef Šural.

13. kolo první fotbalové ligy:

Fastav Zlín - Sparta Praha 2:2 (1:1)

Branky: 15. Ekpai, 90.+1 Džafič - 24. Šural 79. Janko. Rozhodčí: Proske - Kotík, Pospíšil.  ŽK: Gajič, Traoré - Frýdek, Vatajelu,. Diváci: 5492.

Zlín: Dostál - Kopečný, Bačo, Gajič, Bartošák - Ekpai (68. Džafič), Janíček (66. Hnaníček), Traoré, Jiráček, Mehanovič (80. Železník) - Diop. Trenér: Páník.

Sparta: Dúbravka - Karavajev, Hovorka, Štetina, Costa - Mavuba, Frýdek - Biabiany (73. Janko), Néstor (73. Sáček), Vatajelu (87. Mandjeck) - Šural. Trenér: Stramaccioni.

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Bod, i když jsme pomýšleli na tři, je v tomto okamžiku dobrý. Sestava soupeře se hodně podobala složení při utkání v Jablonci. Do hry přišel Frýdek, který je velký bojovník a srdcař, což bylo pro Spartu mentálním posílením. Ve druhém poločase jsme se obtížně dostávali do hry. Když jsme hru přitvrdili, tak to bylo posuzováno jako faul. Těžko se potom dostává na polovinu soupeře. Sparta dala takticky v závěru do hry Janka, aby nám rozbíjel stopery. Soupeř dal druhý gól, ale nám se podařilo po závěrečném tlaku vyrovnat. Utkání bylo pro mě netypické. Bylo hodně vyhecované. Se spoustou osobních soubojů, které se těžko posuzují. Hráči, kteří vydrželi zápas v Kodani a dnes, jsou na tom dobře. Střídající pak pomohli týmu. Džafič ukázal, že je žolík, který umí zvládat poslední minuty."

Andrea Stramaccioni (trenér Sparty): "Jsme všichni hodně zklamaní, to je fotbal. Musíme být koncentrovaní na celých devadesát minut a také v nastavení. Na druhou stranu jsme podali dobrý výkon i na hřišti, kde je to pro každý tým těžké. Po zápase v Jablonci jsme opět nastoupili se správným zaujetím. Vážíme si toho, že jsme dokázali otočit nepříznivý stav z 0:1 na 2:1. To, co se stalo na konci, fotbal přináší. Pokud se nepletu, tak Zlín měl ve druhém poločase jednu střelu na branku. A to byla ta gólová. To byl rozdíl oproti našemu zápasu v Jablonci, kde měl soupeř šance. Odehráli jsme dobrý venkovní duel. Mohli jsme dosáhnout na třetí výhru v řadě a posunout se v tabulce."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články