Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlín vyhrál i podruhé v sezoně, poradil si s Jihlavou

Zlín - Zlínským fotbalistům se podařilo vyhrát i druhý zápas v sezoně, když v domácím prostředí zdolali Jihlavu 1:0. O jediný gól se postaral v desáté minutě Lukáš Železník. Zlín tak zůstává stoprocentní a stále neinkasoval. Naopak Jihlavě se po úvodní remíze se Spartou stále nepodařilo vyhrát a ani skórovat.

Utkání Zlín - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Zlínští se do soupeře pustili již od úvodních minut a z náporu na jihlavskou branku vytěžili rohový kop. K exekuci se postavil Matějov, který míč posadil na hlavu zlínského kapitána Železníka a ten poslal domácí tým do vedení.

Aktivní Železník měl i další možnost, ale z malého vápna pálil vysoko. Nebezpečně blízko Holého branky se ocitl na druhé straně jihlavský Kukol, jehož včas zlínský brankář zastavil. Blízko druhé branky byli v závěru poločasu opět domácí, když přízemní centr poslal k brance Železník, ale žádný z jeho spoluhráčů míč nedokázal usměrnit do sítě.

Po přestávce byla opticky aktivnější Jihlava. Jánoš z dálky prověřil pozornost Holého. Do šancí se ale více tlačili domácí. Korešova rána z levé strany skončila vedle tyče. Hodně nebezpečný byl opět zlínský Železník, který po vybídnutí od Koreše mířil sám proti Hanušovi, jenž vyběhl a zakončení zlínského střelce vyrazil.

Centry z pravé strany od Kukola a Tlustého zlikvidoval jistý Holý, jenž vychytal i Batioju na zadní tyči. S přibývajícím časem se stupňoval tlak Jihlavy, ale pozorná defenzíva Zlína odolávala a navíc čerstvý Jordan prohnal jihlavské obránce, až jej musel přerušit brankář Hanuš. Skóre už se ale neměnilo.

Fastav Zlín - Vysočina Jihlava 1:0 (1:0)

Branka: 10. Železník. Rozhodčí: Jech - Nádvorník, Kotalík. ŽK: Janíček - Jánoš. Diváci: 4627.

Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Matějov - Kopečný (74. Malý), Janíček (64. Živulič), Holík, Koreš - Poznar (86. Jordan), Železník. Trenér: Páník.
Jihlava: Hanuš - Tlustý (84. Vaculík), Kryštůfek, J. Krejčí, Mišůn - Kukol, Marek (64. Šulek), Jánoš, Batioja - Dvořák (70. Přeučil), Mešanovič. Trenér: Klusáček.

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Těší nás vítězství. Podřídili jsme tomu vše a branka nám psychicky pomohla. Chtěli jsme soupeře uběhat a nepustit ho k ničemu. Pomohla by nám druhá branka, která by nás uklidnila, ale ta nepřišla, což nám chybělo. Vycházely nám ve druhém poločase postupné protiútoky. Bylo to nervózní až do poslední minuty."
Luděk Klusáček (trenér Jihlavy): "Věřili jsme, že ve Zlíně můžeme i vyhrát, ale výkon zůstal za očekáváními. Rychlá branka podpořila nadšení a sebedůvěru domácích a my jsme hlavně směrem dopředu byli bezmocní. Jedna střela na bránu nestačí. Dopředu nám vše strašně dlouho trvalo, kombinace na jeden dotek neexistovala. Zlín naopak hrozil a vítězství si zasloužil. Gratuluji." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články