Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Zlín vstupuje do sezony s rozpočtem sníženým o miliony a snem hrát ve středu tabulky

Střed tabulky jako cíl? Alespoň tak si to vysnili fotbalisté Zlína před vstupem do ligového podzimu. V sobotu je čeká první utkání, když doma vyzvou Slovácko. Generální manažer Zdeněk Grygera i trenér Bohumil Páník se shodli, že se jim zamlouvá nový ligový model s 18 týmy a bez nadstavby.

Bohumil Páník
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Krásným snem by bylo skončit v horní polovině tabulky," řekl Páník, který se na zlínskou lavičku vrátil během jara. "Každé umístění o příčky níž bude pro nás pocitově horší," dodal. "Naším cílem jsou v začínající sezoně střední pozice v tabulce," doplnil jej Grygera.

Klub musel snížit rozpočet. "Je to v řádu milionů," oznámil ředitel klubu Leoš Gojš. Hráči brali během koronavirového stopstavu o 30 procent menší platy, nyní se vrátili na plné hodnoty. "Nikdo neví, co bude dál. Musíme brát v potaz i náklady na testování hráčů, dopravu, zvýšené náklady při ubytování při venkovních zápasech," vypočítal.

Ligu čeká nový model s 18 týmy. Zlínským funkcionářům se tento svým způsobem nouzový režim líbí. "V jednoduchosti je síla, dovedu si to představit i směrem do budoucna," řekl Páník. "Hrát každý s každým bez nadstavby je zažitým zvykem, nám se to zamlouvá," dodal Grygera.

Václav Procházka s dresem Zlína
zdroj: Twitter Fastav Zlín

Během krátké letní přestávky zaznamenali na zlínské Letné více odchodů než nových tváří. Z Baníku Ostrava přišel stoper s reprezentačními zkušenostmi Václav Procházka, z druholigového Ústí nad Labem pak ofenzivní hráč Youba Dramé. Z hostování se vrátili Patrik Slaměna (Prostějov) a Pavel Vyhnal (Teplice).

Do Karviné odešel obránce Lukáš Bartošák, Bohemians 1905 uplatnili opci na Petra Hronka, hostování ve Zlíně ukončili Davis Ikaunieks (návrat do Jablonce) a Oleksandr Azackij (návrat do Baníku Ostrava). Adnan Džafič přestoupil do bosenské Tuzly, Adam Tkadlec odešel hostovat do druholigové Líšně a angažmá si hledá obránce Ondřej Bačo.

Kádr nyní čítá 25 hráčů včetně tří brankářů a ještě není uzavřen - ani směrem dovnitř, ani ven. Páník zatím myslí na dvě nejbližší kola. "Po nich je reprezentační přestávka a uvidíme, co s hráči udělá netypické léto a netypická příprava."

Do hlediště na zápas se Slováckem bude při dodržení všech hygienických opatření moci přijít maximálně 1450 diváků, tedy zhruba čtvrtina kapacity stadionu. Klub zatím prodal 1400 permanentek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články