Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zlín v záchranářském souboji přetlačil Mladou Boleslav a ukončil sérii bez vítězství

Utkání "o šest bodů" na zlínské Letné skončilo vítězně pro domácí svěřence Bohumila Páníka. Po brankách Tomáše Poznara a Youby Dramého vedli, a přestože Ladislav Takács těsně před koncem snížil, o vítězství už nepřišli. Třináctí "Ševci" proto naplno bodovali po deseti duelech, šestnáctí Středočeši nevyhráli dvanáct kol v řadě. Trenér Karel Jarolím po návratu na jejich lavičku proto dál čeká na první ligovou výhru.

Tomáš Poznar se raduje z gólu
zdroj: ČT4 autor: Dalibor Glück

Utkání, které bylo kvůli koronaviru v týmu Zlína odloženo z 6. února, začali aktivněji domácí. V 7. minutě hledal Janetzký po brejku Dramého, ale hostující obrana včas zasáhla. Francouzský záložník neuspěl ani při dalším zakončení stejně jako Poznar, který hlavičkoval nad.

Na druhé straně zase mladoboleslavský záložník Zmrhal zamířil pouze do náruče brankáře Dostála. V 25. minutě šel po Ladrově přihrávce sám na branku Škoda, který se však nadvakrát neprosadil. Ve 37. minutě Škoda vrátil míč na hranici šestnáctky, ale Takács technickou střelou o kousek přestřelil.

Do vedení se krátce po změně stran dostal Zlín. Rozehrávku gólmana Diviše zachytil kapitán Poznar, jenž zakončil přesně k tyči. Osmá trefa nejlepšího zlínského střelce v ligové sezoně ukončila střelecký půst jeho týmu po 337 minutách.

Hosté museli vsadit na aktivnější pojetí hry. Dvě minuty po inkasovaném gólu mohlo být vyrovnáno, ale Škoda ze dvou metrů poslal míč vedle branky. Následně z trestného kopu mířil těsně nad Ladra.

Na opačné straně Dramé nejprve orazítkoval břevno, ale v 78. minutě už se prudkou ranou zapsal mezi střelce. Středočeši snížili ve druhé minutě nastavení zásluhou Takácse, na vyrovnání jim však nezbyl čas.

"Ševci" doma v lize vyhráli po pěti utkáních a Mladé Boleslavi v nejvyšší soutěži nepodlehli potřetí za sebou. Středočeši od loňského června nezvítězili venku v lize ve 12 utkáních po sobě.

Fastav Zlín - FK Mladá Boleslav 2:1 (0:0)

Branky: 51. Poznar, 78. Dramé - 90.+2. Takács. Rozhodčí: Lerch - Kubr, Mikeska - Cieslar (video). ŽK: Simerský - D. Mašek, Šimek.

Zlín: Dostál - Fantiš, Simerský, Buchta, Procházka - Hlinka, Conde, Janetzký (73. Čanturišvili) - Dramé, Poznar (88. Vraštil), Potočný (82. Jiráček). Trenér: Páník.

Mladá Boleslav: Diviš - Douděra, Šimek, Křapka, Preisler - Dancák, Takács - Skalák (55. Malínský), Ladra (76. D. Mašek), Zmrhal (76. Fulnek) - Škoda (81. Drchal). Trenér: Jarolím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články