Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Zlín ukončil sérii porážek, v Ostravě vybojoval výhru 2:1

Zlín v 23. kole po šesti porážkách poprvé od konce listopadu v lize vyhrál. Odnesl to ostravský Baník prohrou 1:2. Skóre otevřel ve 20. minutě hostující kapitán Petr Jiráček. Za pět minut ještě sice stačil odpovědět Milan Baroš, ale v druhém poločase zavdal domácím rozhodující úder Tomáš Poznar. Baník hrál od 73. minuty bez vyloučeného Roberta Hrubého a utrpěl druhou prohru za sebou.

Radost hráčů Zlína
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Zlín se po dlouhé sérii neúspěchů musel ještě vyrovnat s neúčastí Gajiče a nejlepšího střelce Vyhnala, ale úvod v Ostravě mu vyšel. Proti nepřesně a staticky hrajícímu soupeři si ve 20. minutě vytvořil zásluhou Poznarova průniku první velkou možnost, se kterou Jiráček naložil, jak měl, a volejem do Laštůvkova protipohybu otevřel skóre.

"Prvních dvacet minut bylo strašných. Nevím, co k tomu říct. Po našich chybách jsme se dostali pod tlak, nezařveme si, zbytečně to odkopneme, pak ztratíme lehké balony. Sami sebe dostaneme pod tlak," řekl brankář Jan Laštůvka.

Baníku úvodní dvacetiminutovka nesedla, ale pomohl si standardní situací. Holzerův centr se ve 25. minutě dostal odrazem na malém vápně k Barošovi, který hlavou míč s pomocí tyče poslal za brankovou čáru a dal svůj šestý gól v sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Baník - Zlín

Domácí se pak nadechli a rozhýbali a dostali Zlín pod tlak. Rychlý kontr z 30. minuty po Hrubého přihrávce zakončoval znovu Baroš, ale jeho ránu zastavilo břevno. Ostravu táhli hlavně Baroš s Kuzmanovičem, který to před poločasovou přestávkou zkoušel jedovatou ranou z dálky a Rakovan obtížný projektil s problémy vyrazil.

Baroš promarnil klíčovou šanci

Po pauze se hra znovu vyrovnala. Ostravu mohl v 62. minutě poslat do vedení Baroš, který se zbavil obránce, ale promarnil vhodný okamžik pro přihrávku na nekrytého Filla před prázdnou branku. Hosté v podstatě z protiútoku šokovali ostravský stadion zásluhou Poznara, který vypálil zhruba z dvaceti metrů a jeho přízemní rána skončila u tyče.

"Chvilku se to přede mnou otevřelo, terén byl hodně rychlý, tak jsem napřáhl a trefil jsem to dobře. Těžko to mohl gólman chytat, protože to šlo po zemi k tyči," uvedl Poznar.

Další úder schytala Ostrava 17 minut před koncem - po druhé žluté kartě byl vyloučen Hrubý a domácí dohrávali v deseti. Riskující Baník v 82. minutě mohl dorazit Džafič, ale ze sóla Laštůvku nepřekonal.

Zlín si v přesilovce tři body pohlídal. Dvě minuty před koncem málem zvýšil Čanturišvili, ale od třetí branky Laštůvku zachránila tyč. V nastavení ostravský gólman ještě lapil úniky a stoprocentní příležitosti Hronka a Čanturišviliho. "Řekl bych, že to bylo zasloužené. Dali jsme do toho o něco víc než Baník. I těch šancí jsme měli víc. Soupeř měl velkou kvalitu, ale o kousek jsme byli lepší," dodal Poznar

Baník Ostrava - Fastav Zlín 1:2 (1:1)

Branky: 25. Baroš - 20. Jiráček, 63. Poznar. Rozhodčí: Julínek - Moláček, Podaný. ŽK: Hrubý, Procházka, Baroš, Fleišman - Čanturišvili, Bačo, Rakovan, Poznar. ČK: 73. Hrubý. Diváci: 9994.

Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman - Kuzmanovič (79. Šindelář), Mešaninov (61. Fillo), Hrubý, Holzer (69. Granečný) - Baroš, Diop. Trenér: Páník.

Zlín: Rakovan - Holík, Buchta, Bačo, Bartošák - Hlinka - Čanturišvili (89. Hronek), Jiráček, Podio (90. Hnaníček), Džafič - Poznar (82. Jakubov). Trenér: Pivarník.

Bohumil Páník (trenér Ostravy): "Zlín ukázal, jak se hraje fotbal, když jste zahnáni do kouta. Změnili některé hráče v sestavě, například Hlinka jim ucpal prostor šest. Nám naopak vypadl Adam Jánoš, bohužel se nám ho nepodařilo nahradit a chyběla nám tam ta jeho práce. Otevřeli jsme v tom prostoru ve druhém poločasu dveře Poznarovi a soupeř tím zápas zlomil. Za stavu 1:1 jsme měli tři brankové situace, kdy jsme to mohli zlomit. Pak věřím, že bychom to dovedli do vítězného konce. Takový je fotbal. Nesmíme dávat hlavy dolů."

Roman Pivarník (trenér Zlína): "Všichni víme, že jsme šli na Baník v nepříjemné situaci, protože jsme předtím zápasy nezvládli. Předvedli jsme ale velmi kompaktní výkon. Udělali jsme změny v rozestavení i v sestavě. Byl to týmový výkon. Věděl jsem, že potřebujeme silnou záložní řadu a být aktivní, abychom se nedostali pod tlak. Baroše a Diopa jsme dokázali pokrýt, Hlinka to zvládl fantasticky. Na to, že tři měsíce nehrál, tak odehrál vynikající výkon. Důležitá je ale pokora, a aby hráči takhle pokračovali dál. Těší mě, že ta výhra byla podpořená výkonem."


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články