Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Zlín šlape, odpoutal se ode dna. Z Červenky čtu sílu, energii a fokus na úspěch, chválí Kobylík

Bronislav Červenka přišel do Zlína teprve před třemi týdny, mančaft se pod ním ale viditelně zvedl. Po potupné porážce 5:9 s Mladou Boleslaví, kdy byl odvolán Pavel Vrba, klub najednou šlape. Neprohrál, naposledy s Jabloncem inkasoval o víkendu pouze jednou. A k tomu navrch vyřadil z poháru ostravský Baník, v lize zase vyhrál v Pardubicích. Co se to děje?

Trenér Zlína Bronislav Červenka
zdroj: ČTK

Zlín naposledy o víkendu remizoval v 15. kole s Jabloncem 1:1 a ani ve čtvrtém soutěžním zápase pod koučem Červenkou nenašel přemožitele. Ševci se navíc díky remíze odpoutali z posledního ligového místa, které přepustili Českým Budějovicím.

"Doma chceme vyhrávat, byl to zápas dvou rozdílných poločasů, ale bod nakonec bereme," řekl Červenka, který ještě minulý měsíc vedl druholigovou Kroměříž.

"Z Bronislava Červenky čtu koncentraci, sílu, energii, fokus na úspěch. Je připraven pomoci hráčům, sobě," komentuje vzepětí Zlína expert ČT sport David Kobylík.

"Když to srovnám s tím, co bylo, a nechci kopat s prominutím do mrtvého, tak to tam nebylo. Zlín je najednou jiný tým," chválí bývalý fotbalista Sigmy v pořadu Dohráno Plus.

POSLECHNĚTE SI uplynulé ligové a pohárové dění pohledem Fotbal fokus podcastu:

Osmačtyřicetiletý Červenka má zatím podepsanou smlouvu do konce sezony s opcí na další dva roky. Pro bývalého zlínského hráče a asistenta trenéra je současná štace prvoligovou premiérou.

Zlínští nastoupili v černých "venkovních" dresech, čímž chtěli z pověrčivosti navázat na úspěšnou sérii na stadionech soupeřů, kde neprohráli pět soutěžních zápasů v řadě. "To bylo rozhodnutí a přání hráčů, já do těchto věcí nemluvím," smál se po utkání Červenka.

Ten si coby někdejší záložník připsal v nejvyšší soutěži 277 startů a 23 gólů. Vedle Zlína hrával první ligu za Uherské Hradiště, Drnovice a Ostravu, působil také v Ázerbájdžánu v Interu Baku, s nímž získal dva tituly.

"Pro ně bude každý zápas těžký, budou hrát o sestup. Kvalita kádru podle mě až na gólmana Dostála je velmi průměrná, ale oni žijí. Což před čtyřmi koly nežili. A je to díky tomuto," dodává Kobylík.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Dohráno

Domácí poslal do vedení v 19. minutě Antonín Fantiš, za hosty vyrovnal krátce po změně stran Jakub Martinec. Ševci se postupem času z hluboké defenzivy oklepali, dvě nebezpečné standardky Slončíka skončily na tyči a na rukou Hanuše. 

"Jestli se máme od koho učit, učme se. Jestli si vzal Slončík za příklad Ronalda, je to jeden z nejlepších hráčů historie. Takové příklady si berme," chválí Kobylík.

"Člověk je od toho, aby se učil. A když to dokáže přenést na hřiště, tak mějme tady hráče, kteří dokážou světové věci. Slončík je obrovský talent. Pracoval s ním velmi dobře už i trenér Vrba. Ať je Slončík milionovej, skvělej. Ať mají naše děti vzory," dodává spolukomentátor ČT sport.

Zlín čeká po reprezentační přestávce těžká mise v podobě výjezdu na Spartu. Veletěžká série bude pokračovat doma proti Slavii. Následovat bude venkovní zápas s Libercem a podzim zakončí Červenkovo mužstvo proti Hradci Králové. A z nastolené série se dá očekávat, že nějaké body skutečně udělá.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články