Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zlín si to rozdá se Spartou o první místo, Slavia jde na Liberec

Praha - Fotbalovou ligu čeká přímý souboj o první místo v tabulce mezi dosud neporaženými týmy Zlína a Sparty. Domácím "Ševcům" stačí k udržení vedoucí příčky remíza, Pražané potřebují zvítězit. Tento zápas bude sledovat náš web prostřednictvím on-line reportáže od 17:00. V druhé pondělní dohrávce 7. kola změří síly Slavia s Libercem. Přímý přenos vysílá ČT sport od 18:05.

Zlín z šesti kol ztratil jen dva body za jednu remízu a troufá si i na Spartu. Pražané na půdě hostů zvítězili jen ve třech z jedenácti ligových duelů a trápili se i v posledním vzájemném souboji v únoru, kdy na Moravě vyhráli až po obratu v druhé půli 2:1. "Soupeře zvučného jména každý touží porazit. Naše postavení v tabulce jen umocňuje zajímavost utkání, první místo si chceme udržet a dopřát divákům zážitek," uvedl zlínský brankář Stanislav Dostál.

"Kvalita kádru Sparty je nesporná. Pokud ale bude náš výkon mít potřebnou kvalitu, máme naději na úspěch. Přesvědčili jsme se o tom v jarním utkání, v němž jsme proti Spartě odehráli více než vyrovnanou partii. Všichni hráči mají proti Spartě velkou motivaci," dodal kouč Bohumil Páník, který řeší, kým nahradit potrestaného stopera Tomáše Hájka.

Sparta sice ve třech venkovních zápasech ligové sezony neinkasovala, ale po reprezentační přestávce marně hledá formu. Po špatných výkonech nejprve remizovala 2:2 s Mladou Boleslaví a ve čtvrtek podlehla na úvod skupiny Evropské ligy na půdě Southamptonu 0:3.

"Jak z toho ven? Musíme dát do hry víc charakteru, položit na hřišti život. To, co nám skřípe, musíme trochu zjednodušit," řekl asistent trenéra Zdeněk Svoboda. "Musíme začít jezdit po zadku a bojovat, v tom se musíme vyrovnat každému. A pak musíme přidat kvalitu, kterou máme, a zase se to otočí. Asi jsme favoritem utkání. Zlín je v euforii, ale my se jim to budeme snažit překazit," dodal obránce Michal Kadlec.

Předpokládané sestavy:

Zlín: Dostál - Kopečný, Jugas, Hubáček, Matejov - Vukadinovič, Hnaníček, Živulič, Holík - Harba, Diop.

Sparta: Koubek - Karavajev, Holek, M. Kadlec, Costa - Čermák, Vácha, Mareček - V. Kadlec, Lafata, Šural.

Zajímavosti:

- Sparta z posledních 10 zápasů se Zlínem vyhrála 7x a jen 3x prohrála

- Zlín vyhrál v lize 4x za sebou a 7 kol neprohrál

- Zlín má se 14 vstřelenými góly nejlepší ofenzivu ligy

- Sparta z posledních 9 ligových utkání ve Zlíně jen dvakrát vyhrála

Slavia i Liberec s jedinou výhrou nečekaně figurují v dolní půlce tabulky, a tak potřebují zabrat. Zápas bude zvláštní hlavně pro nového trenéra Pražanů Jaroslava Šilhavého, který soupeře dovedl v sezoně 2011/12 k ligovému titulu a poté s ním postoupil ze skupiny Evropské ligy. V dresu Liberce naopak nastoupí ještě nedávný stoper Slavie Martin Latka.

"Těším se z mnoha důvodů. Nejen kvůli tomu, že jsem v Liberci zažil krásná léta včetně titulu. Hlavně je to ale první domácí utkání, ve kterém se těším na naše fanoušky. Věřím, že jim konečně uděláme radost. Musíme jít za vítězstvím stůj co stůj," prohlásil Šilhavý.

Liberec půjde do utkání tři dny po remíze 2:2 v úvodním duelu skupiny Evropské ligy na půdě Karabachu. "Oba týmy jsou v rozličné situaci, ale v lize ve stejné. Oba by potřebovaly vyhrát. Musíme přepnout na ligu, jsme v ní trochu zahnaní do kouta," uvedl trenér Liberce Jindřich Trpišovský.

Předpokládané sestavy:

Slavia: Pavlenka - Mikula, Bílek, Deli, Bořil - Mihalík, Ngadeu, Hušbauer, Zmrhal - Mešanovič, Škoda.

Liberec: Dúbravka - Coufal, Hovorka, Latka, Bartošák - Breite, Folprecht - Bartl, Sýkora, Vůch - Baroš.

Zajímavosti:

- z posledních 4 ligových utkání na Slavii uhrál Liberec jen bod za jednu remízu a pokaždé inkasoval minimálně 2 góly

- Slavia z posledních 5 kol vyhrála jediné

- Slavia doma neprohrála 11 ligových zápasů po sobě

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články