Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zlín se pokusí s "plzeňským" Beauguelem zaskočit Viktorii, Dukla vyzve Příbram

Úřadující šampioni z Plzně zavítají v 18. kole první fotbalové ligy do Zlína s cílem prodloužit osmizápasovou sérii bez porážky. Ševci, kteří před vlastními příznivci třikrát za sebou vyhráli, se budou mimo jiné snažit odčinit pondělní debakl 0:4 z Jablonce. Ve druhém pátečním duelu se v záchranářském souboji střetne Dukla Praha s Příbramí. Přímý přenos utkání Zlín - Plzeň sledujte od 17:35 na ČT sport. 

Utkání Zlín - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Plzeň v nejvyšší soutěži porazila Zlín třikrát v řadě  naposledy v srpnu doma 1:0. "Letos na podzim odstartovali velice dobře a pohybují se v první šestce, takže je to pro mě překvapení ligy. Čekáme zápas, který bude určitě velmi náročný. Všichni víme, že ve Zlíně se letos nevyhrává," upozornil kouč Viktorie Pavel Vrba.

"Samozřejmě by bylo dobré, kdybychom ve Zlíně uspěli, abychom se před středečním utkáním Champions League s AS Řím naladili i trošku tím, že máme dostatek bodů v české lize," doplnil Vrba, jehož tým ztrácí z druhého místa na vedoucí Slavii čtyři body.

Šestý Zlín sice vysoko prohrál v Jablonci, ale před vlastními příznivci je silný. "Doma jsme v posledních střetnutích s Karvinou, Spartou a Opavou předvedli dobré výkony. Věřím, že na ně navážeme i s Plzní, kterou chceme potrápit. Vypadá to, že se soupeř herně zvedá, o to víc to pro nás bude složité," řekl kouč Zlína Michal Bílek.

Dnešní měření sil bude specifické pro nejlepšího střelce Ševců Jeana-Davida Beauguela, jenž v zimě odejde ze Zlína právě do Viktorie. "Nebude to pro něj úplně jednoduché. Budu s ním ještě mluvit, ale počítám, že bude hrát. Bogy může ukázat, jak kvalitním je hráčem, pokud se mu tedy duel podaří," podotkl Bílek.

Předpokládané sestavy:

Zlín: Dostál - Bačo, Buchta, Gajič - Matejov, Jiráček, Libor Holík, Podio, Bartošák - Beauguel, Vyhnal.

Plzeň: Hruška - Řezník, Pernica, Hubník, Kovařík - Procházka, Hrošovský - Petržela, Čermák, Kopic - Chorý.

Dukla by ráda vrátila Příbrami srpnový výprask 0:4 a protáhla třízápasovou sérii bez inkasovaného gólu. "Příbram je momentálně lepší ve venkovních duelech, kde jim vychází agresivní presink po ztrátě míče a řešení brejků," prohlásil trenér Pražanů Roman Skuhravý.

Příbram čeká na výhru už sedm kol a na předposlední Duklu má v aktuální tabulce jen bodový náskok. "Musíme tvrdě pracovat a věřit si. Teď musíme vyhrát na Dukle, pak máme doma Spartu. Když už si vyložené šance vytvoříme, musíme je dávat. Je to nepříjemná situace," hodnotil příbramský útočník Antonín Fantiš.

Předpokládané sestavy:

Dukla: Rada - Raspopovič, Ďurica, Ostojič - Podaný, Miloševič, Doumbia, Bezpalec, Bilovský - Djuranovič, Schranz.

Příbram: Kočí - Nový, Kodr, Tregler, Antwi - Soldát, Květ - Hlúpik, Rezek, Voltr - Fantiš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články