Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Zlín prováhal možnost podruhé porazit Plzeň, Viktoria jen se štěstím veze bod

Zlín – Ani čtvrté vzájemné střetnutí Zlína s Plzní za poslední dva roky nebylo pro Viktorii žádným příjemným zážitkem. Opět ale šlo o výbornou diváckou podívanou. Ševci si proti Západočechům vytvořili velké množství šancí a o gól a vítězství je připravilo jen špatné zakončování. Na druhé straně se ale mohla pískat penalta za potenciální faul na Hořavu. Nakonec si však oba týmy jen rozdělily bod za remízu 0:0.

Utkání Zlín - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Oba týmy vsadily v prvním poločase na opatrnou hru se snahou neudělat zbytečnou chybu. Zlín se zaměřil na pozornou defenzivu a při přechodu do protiútoků prokládal postupnou kombinační souhru pokusy nakopávat míče na pohyblivého Diopa. Do šancí se ale domácí fotbalisté dlouho nedostali.

Plzeň se snažila prosadit křídelní hrou, několikrát zahrozil na pravé straně Petržela, ale žádnou akci se mu nepodařilo dotáhnout k zakončení. Jediného útočníka, exzlínského Poznara, pečlivě střežil stoper Jugas a sám se dostal i k nebezpečnému zakončení. Po půlhodině hry zmařil jeho střelecký pokus brankář Kozáčik a těsně před přestávkou netrefil zlínský stoper branku.

Zcela jiný obraz nabídl druhý poločas. Zlín vsadil na drtivý nápor. Živuličovu tvrdou ránu hned po změně stran vytáhl Kozáčik nad břevno a vzápětí Diopovu hlavičku zastavili plzeňští obránci až na brankové čáře, možná dokonce za ní, což by byla otázka pro videorozhodčího. Další příležitost ke skórování propásl po Pazderově centru Traoré, který sám před brankou špatně trefil míč hlavou.

Plzeňský trenér Pivarník neprobral své svěřence z útlumu ani třemi střídáními. Největší šanci měl po hodině hry Hubník, ale trefil jen boční síť. Viktoria vyslala první střelu na branku až v poslední minutě, ale s Krmenčíkovým pokusem si domácí brankář Dostál poradil.

Fastav Zlín - Viktoria Plzeň 0:0

Rozhodčí: Proske - Blažej, Pospíšil. ŽK: Diop, Matejov, Hnaníček, Janíček - Zeman. Diváci: 5109.

Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Gajič, Matejov - Vukadinovič, Traoré, Hnaníček (88. Janíček), Živulič, Štípek (78. Holík) - Diop (79. Beauguel). Trenér: Páník.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (67. Zeman), Ivanschitz (52. Hromada), Kovařík - Poznar (57. Krmenčík). Trenér: Pivarník.

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Utkání mi naznačilo, že jsme schopni hrát vyrovnaně i s takovým soupeřem, jakým je Plzeň, která jde tvrdě za titulem. My jsme jí sebrali body už doma, ale fotbal na podzim byl jiný. Nachytali jsme Plzeň ještě v počátku její cesty. Dnes už má mužstvo jiné, konsolidované. Dokázali jsme jeho sílu eliminovat. Chyběl nám možná centimetr, abychom měli uznaný gól a vyhráli. Z mého pohledu by byl hezčí výsledek tohoto duelu 1:1 nebo 2:2. Terén ale není ideální, nám chyběla finální fáze. Brankář Kozáčik dvakrát soupeře podržel."

Roman Pivarník (trenér Plzně): "Byl to více boj než fotbal. Zápas se odehrával mezi šestnáctkami s minimem šancí. Výsledek beru jako spravedlivou remízu. Největší nepřítel byl terén, na něm jsme si nemohli dovolit kombinační hru. Měli jsme se o to ale více pokusit. Spokojený s výkonem našeho týmu být nemohu. Čekal jsem více od všech, pět hráčů však nepodalo ani průměrný výkon. To nemohlo stačit na více než na tento bod."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy