Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zlín popáté v řadě nevyhrál, padl s Teplicemi

Zlín - Ani napopáté si zlínští fotbalisté nezajistili zisk tří bodů, když doma podlehli Teplicím 1:2. Svěřenci Davida Vavrušky se po hodině hry dostali do dvougólového vedení, které už jen korigoval čtvrt hodiny před koncem domácí Holík. Zlínu tak nevyšla série utkání s těžkými soupeři, stále ale mají náskok devíti bodů na sestupové pozice, naopak Teplice se posunuly na průběžnou pátou pozici.

Slavící fotbalisté Teplic
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Ve Zlíně začali lépe Severočeši. Na Fillův centr z levé strany si naběhl Breite a špičkou kopačky překonal Dostála, který tentokrát dostal v brance šanci před Holým. Teplický záložník se mohl radovat z premiérového ligového zásahu v kariéře.

Po dvaceti minutách mohl zvýšit Bratanovič, ale hlavičku mu z brankové čáry odkopl Jugas. Pak přišly komplikace pro hosty. Gólman Grigar po souboji s Matějovem špatně dopadl na rameno a ve 27. minutě ho musel vystřídat Slavík. Ten byl zase krátce ošetřován po srážce s Hájkem, který po standardní situaci poslal míč obloučkem nad břevno.

Slavík měl práci i v úvodu druhé půle, kdy zblízka nohou pohotově zastavil pokus Pazdery. Do slibných pozic se pak dostal Železník, ale kapitán a nejlepší zlínský střelec ani jednou netrefil branku. Tepličtí hráči v době značné domácí převahy přidali druhý gól. Hora z pravé strany nacentroval do šestnáctky na Filla, který si míč zpracoval na prsa a umístěnou ranou z voleje dal sedmý ligový gól v ročníku.

Čtvrt hodiny před koncem se podařilo Zlínu snížit. Železník tentokrát před brankou našel lépe postaveného Holíka a domácí záložník lehce trefil odkrytou branku. Také Holík se dočkal první ligové trefy v životě. Moravský tým ale už ze závěrečného tlaku nic nevytěžil a podruhé v sezoně doma odevzdal všechny body.

Fastav Zlín - FK Teplice 1:2 (0:1)

Branky: 75. Holík - 13. Breite, 61. Fillo. Rozhodčí: Proske - Pelikán, Peřina. ŽK: Krob (Teplice). Diváci: 4109.

Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Hubáček - Matejov (63. V. Vukadinovič), Živulič, Holík, Koreš (83. Bartolomeu) - Železník, Poznar. Trenér: Páník.
Teplice: Grigar (27. Slavík) - Hora, Lüftner, D. Jablonský, Krob - Ljevakovič - Vondrášek, Breite, Vachoušek (89. Matula), Fillo (82. Potočný) - Bratanovič. Trenér: Vavruška.

Bohumil Páník (trenér Zlína): "My jsme si těžko zvykali na ten jejich agresivní fotbal. Dostali jsme se z toho, dohráli jsme dobře první poločas a poté se lámal chleba. Měli jsme šance a mohli jsem srovnat, zvýšit si sebevědomí. Měli jsme tam i další dobré šance, ale nejsme tak zkušené mužstvo, abychom to ze stavu 0:2 dokázali přelomit. Někteří hráči dnes neodevzdali takový výkon jako třeba v Plzni. Můžeme hrát ligový fotbal, ale nemáme body. Budeme muset někdy začít hráč účelnější fotbal, abychom se přiblížili k našim cílům."
David Vavruška (trenér Teplic): "Já bych to utkání rozdělil do více fází. Výborně jsme začali. Chtěli jsme aktivní hrou soupeře zaskočit, což se nám povedlo a prosadili jsme se i gólově. Zaskočilo nás poté zranění brankáře Grigara. Domácí poté začali být aktivnější a soupeř byl v té fázi lepším týmem. Druhá půle začala v domácí režii, ale povedlo se nám dát druhou branku. Poté jsme začali chybovat ve hře s míčem. Zbytečně jsme zmatkovali. Výkon Zlína gradoval a vytvořili si hodně šancí. Byli jsme dnes šťastnější, než lepší. Hrajeme lépe venku." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články