Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Zlín i Pardubice mají k úspěšné baráži blíže, druholigisté se ale nevzdávají

Tečku za sezonou profesionálních soutěží obstarají odvetné duely baráže o první fotbalovou ligu. Po čtvrtečních úvodních zápasech mají blíže k úspěchu favorité, ale mužstva z druhé ligy se budou snažit dvojutkání zdramatizovat. Vyškov chce v domácí odvetě na stadionu v Drnovicích smazat manko 0:1 ze Zlína a Příbram po prohře 0:2 u Litavky překvapit v Pardubicích. Přímý přenos střetnutí Vyškov – Zlín sledujte od 16:55 na ČT sport a ČT sport Plus.

Vyškov proti Zlínu herně nezklamal a držel s ním krok. Jediný gól ale vstřelil v 64. minutě favorit zásluhou střídajícího Youby Dramého. "Byly pasáže, kdy Zlín spadl do hlubokého bloku. Nacházeli jsme okénka v jeho hře. Naši hráči podali velmi dobrý výkon a z toho musíme vycházet," uvedl trenér Vyškova Jan Kameník.

Bývalý zlínský kouč věří, že jeho svěřenci mohou dvojzápas otočit a dosáhnout na premiérový postup mezi elitu. Vyškovští v Drnovicích, kde hrají domácí utkání, pětkrát po sobě nenašli přemožitele. "Herně jsme ve Zlíně nezklamali a nebyli horší. Doma chceme manko smazat a začít znovu," dodal Kameník.

Zlín jede podruhé za sebou hájit prvoligovou příslušnost na venkovní hřiště. Před týdnem v závěru ligové nadstavby odvrátil po bezbrankové remíze v Brně přímý sestup a nerozhodný výsledek by mu stačil i tentokrát. "Ševci" čtyřikrát za sebou neprohráli.

"Čeká nás hodně těžký zápas, Vyškov prokázal svou kvalitu. Typologie jejich hráčů je jiná, než jsme zvyklí. Na vlastním stadionu budou jejich afričtí hráči ještě nebezpečnější. Nemůžeme hrát na remízu a jen zezadu, to by bylo s takovým týmem obrovské riziko. Musíme prostě uhrát takový výsledek, který nás udrží v lize," řekl zlínský kouč Pavel Vrba.

Pardubice v Příbrami v první půli dvakrát zachránila tyč. Po změně stran už čtrnáctý celek nejvyšší soutěže dominoval a dvěma brankami se výrazně přiblížil k udržení. Východočeši včetně dvou přípravných střetnutí porazili tým od Litavky pětkrát po sobě.

Spoléhají i na domácí prostředí, kde vyhráli tři z posledních čtyř zápasů. "Je to teprve první krok, nic není hotové. Nesmíme podcenit ani milimetr. Musíme si dát pozor na standardky Příbrami, mají na to hráče. Doma jsme silnější, budeme mít za sebou naše fanoušky. Určitě budeme hrát na vítězství," prohlásil pardubický kouč Radoslav Kováč.

Příbrami, která v sezoně 2018/19 zvládla baráž coby prvoligový celek, se výrazně vzdálil vysněný návrat mezi elitu po dvou letech. Třetí tým druhé nejvyšší soutěže se ale ještě chce pokusit dvojzápas zdramatizovat.

"Možná jsme si zasloužili přijatelnější výsledek do odvety. Určitě nepojedeme do Pardubic odevzdaní. Vyhrát tam o dva góly se nepovedlo i lepším týmům, situace je kritická. Ale jsou to jen dva góly a furt je to fotbal," měl jasno asistent příbramského trenéra Roman Bednář.

"Bylo by fajn, kdybychom vstřelili první gól a zdramatizovali to. Zase to ale nemůžeme úplně otvírat, to by byla voda na mlýn pro Pardubice. Fotbal nahoru dolů by jim vyhovoval," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články