Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zlín hraje fotbal a Slavii měl porazit. S odchodem stoperů mají sešívaní problém, ví Csaplár

Fotbalový harcovník Josef Csaplár započal další misi. Poprvé se vydal na Moravu a už druhý měsíc cepuje fotbalisty Zlína. Ty nečekal v prvním kole nikdo menší než Slavia. A pokud si přál šestapadesátiletý trenér, který s fotbalem vstává i usíná, velké divadlo, splnilo se. Jen s tím vyústěním, že body si domů odváželi sešívaní. "Takže jsem smutnej," prohlásil.

Zlínští fotbalisté
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Zlín šel v dohrávce prvního ligového kola na fotbalisty z pražského Edenu s velkým odhodláním. "Určitě jsme chtěli, měli a mohli Slavii porazit. Vytvořili jsme si na to spoustu šancí a možností. Ale selhali jsme v nejrůznějších prostrech v pokutovém území. A to pak nemůžete vyhrát. A proti Slavii už vůbec ne," hodnotil Csaplár.

Jenže v druhé půli Zlínu spadl řetěz a Slavia byla na koni, z čehož nakonec vytěžila jedinou trefu zápasu. V 70. minutě totiž domácí nedokázali odkopnout balon, který po sérii odrazů propadl k Hušbauerovi a ten zblízka propálil Dostála.

"Gól jsme dostali lehkovážností s odkopem. Ale nebyl jsem překvapen, do kolika střeleckých pozic se hráči předtím dostali. Byl bych překvapen, kdyby ten fotbal takhle nevypadal. Jsem smutnej, že jsme to nedali. Slavia taky měla šance, dostala se do koncovky. V druhé půli získávala převahu, ale gól dala takovej, jaký bychom dostávat neměli," uvedl Csaplár v pořadu Dohráno Plus.

Více o hře Slavie a jak si poradí s odchodem Ngadeua ve Fotbal fokus podcastu:

Fotbalem chce hlavně bavit, vždycky a všude. I při rozboru na pozápasové tiskovce. Musí s tím ale ruku v ruce přijít nejlépe i body. "Je to hezky líbivý, ale nejdůležitější místa na hřišti jsou pokutová území. Od vápna k vápnu hodně slušný, ale v pokutovém území jsme selhali. To nemůžete vyhrát zápas."

Ač podle něj Slavia vyhrála šťastně, je to oproti Zlínu ona, kdo začal novou sezonu dobře. "Je to pořád mistr ligy. Nehráli špatně, vyhráli zaslouženě po naší hrubé chybě. Jsou tam zajímaví hráči, kvalitu má i na tribuně, lavici i hřišti. Taky ale dostali určité rány na duši, Deli je pryč, Ngadeu taky, mají určitý problém," pozoroval Csaplár, někdejší trenér právě Slavie.

Na její největší letní posilu, rumunského záložníka Nicolae Stancia, se prý Zlín nijak nepřipravoval. "Když jsme na Slavii řešili sestavu, říkal jsem hráčům, že to nemá až tak smysl, protože se do toho těžko trefíme."

Ševci se proto chystali na herní způsob Slavie, ať je sestava jakákoliv. "Chtěli jsme se prosadit svým fotbalem a hrou, ale na jednotlivé hráče ne," řek Csaplár, který se může v týmu spolehnout na útočníka Tomáše Poznara, z Příbrami si zase třeba přivedl Antonína Fantiše.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno

Zlín čeká v sobotu utkání v Olomouci, Csaplár si od něj slibuje první body v ročníku. "Můžete čekat, co ode mě vidíte dvacet let, co trénuju. V Olomouci to bude velký svátek. Budeme chtít hrát fotbal a být úspěšnější než proti Slavii," řekl muž, který prošel jako kouč Duklou, Příbramí, Libercem, ale vyzkoušel si i zahraniční angažmá v Řecku a Polsku.

Teď je tedy poprvé na Moravě - ve Zlíně. "Objevuju nový lidi, nový vztahy, je to myslím vidět. Mě to prostě životně baví a pak se to snažím předat lidem, kteří jsou tady, a chci si vzít něco od nich. Musí být vidět na hřišti, že nás to baví. My fotbal prostě hrajeme."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články