Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zlín chce hrát o klidný střed tabulky, trenér Jelínek by si rád vybojoval prodloužení smlouvy

Klidný střed tabulky, takové jsou ambice fotbalového Zlína. V minulém ročníku obsadil Fastav až čtrnácté místo jen s šestibodovým náskokem na sestupové pozice poté, co zůstal posledních jedenáct zápasů bez vítězství.

"Liga se vrátila do systému se třemi skupinami po základní části. Za úspěch budu považovat, když se nám podaří uhrát tu střední," řekl generální manažer klubu a bývalý reprezentant Zdeněk Grygera.

Mužstvo povede Jan Jelínek, který ale během zápasů bude mít kvůli chybějící licenci pozici asistenta. "Pro mě bude úspěchem, když budeme hrát tak, že mi klub prodlouží smlouvu, což by znamenalo, že jsem odvedl dobrou práci," řekl devětatřicetiletý kouč.

V podobném duchu jako závěr minulé sezony se nesla i příprava "Ševců" na nový ročník. V pěti zápasech ani jednou neprohráli, ale dokázali porazit jen třetiligový Uničov hned v prvním duelu. Zbývající čtyři utkání skončila remízou. "Vítězství mohlo být víc, ale v takových zápasech byl pro mě důležitější herní projev. Chceme hrát více útočně a kombinačně, více se cpát do šestnáctky," řekl Jelínek.

Kádr po ukončení smluv a hostování opustili Petr Jiráček, Petr Buchta, Martins Toutou, Roman Potočný, Dominik Janošek a do Líšně odešel hostovat Šimon Chwaszcz. Novými tvářemi jsou zkušení ligoví hráči Robert Hrubý, Rudolf Reiter a Martin Fillo, všichni přišli z ostravského Baníku.

"Jsou to charakterově výborní kluci, pomohou nám nejen herně, ale i svým působením v kabině," pochválil nové posily kapitán týmu a nejlepší střelec Zlína Tomáš Poznar. Sám si stanovil jako cíl pro nadcházející sezonu dvoucifernou hodnotu střeleckého účtu, v minulém ročníku skóroval devětkrát.

Trenér také může počítat s guinejským ofenzivním záložníkem Cheickem Omarem Condem, který jaro strávil doma v Africe kvůli chybějícím povolením. "Je vidět, že fotbalu se věnoval, ale musí dohnat kondičku," řekl Jelínek o hráči, o něhož v zimě stály Slavia i Sparta.

Zlínšti fotbalisté vstoupí do ligové soutěže v neděli v 19 hodin, kdy na svém stadionu přivítají obhájce titulu Slavii.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články