Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlámal po první výhře Klokanů: Byl to jeden velký porod

Praha - Fotbalisté Bohemians 1905 si proti Jihlavě (2:1) připsali první ligovou výhru v sezoně, ale domácí utkání 12. kola bylo pro Pražany nesmírně obtížné. Brankář "Klokanů" Zdeněk Zlámal ho dokonce přirovnal k porodu. Bohemians v Ďolíčku otočili skóre až ve druhém poločase. Nejprve v 59. minutě vyrovnal z penalty kapitán Josef Jindřišek a v 77. minutě rozhodl o premiérových třech bodech v ročníku Rafael Acosta.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlámal: Vítězství Bohemians 1905 bylo vydřené

"Dá se říct, že to byl takový jeden velký porod. Už jsme se s kluky bavili, že to bylo vydřené vítězství, ale takové jsme potřebovali. Ve spoustě zápasech jsme byli doma lepší a tři body nebyly, a dneska jsou. Doufám, že nás to nakopne a budeme získávat další," řekl Zlámal.

Jihlava v Ďolíčku dohrávala v devíti hráčích bez vyloučených záložníků Adama Jánoše a Lukáše Vaculíka, přesto mohl v závěru vyrovnat Muris Mešanovič, kterého Zlámal zblízka dvakrát vychytal. "Ty dvě červené karty nám pomohly, ale i to málem nestačilo. Kdyby dali na 2:2, tak nevím, co by se dělo. To bych asi neskousl," přiznal devětadvacetiletý gólman.

"Objevil se tam (Mešanovič) sám. Já nějak tušil, že tam ještě budou nějaké šance z nakopávaných balonů. Kdyby to propadlo, tak to musím chytit. Naštěstí se to nadvakrát povedlo," doplnil Zlámal.

Vítězství Bohemians nad Jihlavou bylo o to důležitější, že Vysočina nyní má na čtrnáctém místě tabulky na předposlední "Klokany" už jen bodový náskok. "Je pravda, že kdybychom tenhle zápas nezvládli, už by záchrana byla hodně těžká. Atmosféra byla přes týden uvolněná, snažíme se vytvářet dobrou náladu, abychom se nedostávali ještě pod větší tlak. Asi pan Suchý nám pomohl shora," připomněl Zlámal nedávno zesnulého místopředsedu představenstva vršovického klubu Vladislava Suchého.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články