Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Železník končí ve Slavii, působit bude v Mladé Boleslavi

Praha – Strávil ve Slavii rok, dlouho se ale léčil ze zranění kotníku a příležitosti dostával jen sporadicky. Šestadvacetiletý útočník Lukáš Železník se proto rozhodl pro změnu prostředí. Ze Slavie odchovanec Zlína přestoupil do Mladé Boleslavi, kde podepsal smlouvu na tři a půl roku.

Slavící Lukáš Železník
zdroj: ČTK autor: Josef Omelka

Železník zamířil do Slavie před rokem v zimě ze Zlína, ale vinou zranění se příliš nedostal do hry. V květnu musel na operaci kotníku a následně přišel o většinu podzimu, během něhož zasáhl jen do jednoho ligového zápasu.

V Edenu by navíc při velké konkurenci byl až třetím nebo čtvrtým útočníkem v pořadí, takže zvolil přesun do pátého týmu ligové tabulky Mladé Boleslavi a ve Slavii předčasně skončil.

Železník na sebe upozornil hlavně na podzim 2015, kdy v šestnácti ligových zápasech v dresu tehdejšího nováčka Zlína nastřílel osm branek. Ve Slavii už ale v nejvyšší soutěži žádnou nepřidal a trefil se jen v utkání domácího poháru s Litoměřickem.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň posílí Rakušan Ivanschitz, Boleslav získala Železníka

"Prožil jsem ve Slavii radost i smutek. Přeju jí hodně štěstí jak na české, tak na mezinárodní scéně. Děkuji i fanouškům za skvělou podporu," uvedl Železník.

"Každý hráč, který prošel Slavií, v ní nechal kus srdce. Odchod Lukáše bolí. V rozletu ho zastavilo zdraví. Zaslouží si ale hrát a být v klubu, kde se mu to povede. Je to nejlepší řešení pro hráče i pro klub," dodal předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Železník je čtvrtým hráčem, který v zimě opustil druhý celek tabulky. Předtím brankář Martin Berkovec zamířil na hostování do Bohemians 1905, záložník Jaroslav Mihalík do Polska a obránce Tomáš Jablonský přestoupil do Brna. Odejít by měl i obránce Jan Mikula.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články