Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zelený vystřelil Jablonci hubenou výhru nad posledním Brnem

První výhru po více než měsíci slaví fotbalisté Jablonce. Vítězství 1:0 vystřelil Severočechům Jaroslav Zelený. V tabulce se tak Jablonec vrátil na šestou příčku, naopak Brno je po deváté prohře v sezoně poslední. 

Utkání Jablonec - Brno
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jablonci vyšel vstup do zápasu a vidět byl hlavně levý záložník Zelený. Ve druhé minutě sice v šanci ještě podklouzl, ale krátce nato hostující obranu zaskočilo, že se stoper Hübschman zapojil na křídle do kombinace, bývalý reprezentant ideálním centrem našel volného Zeleného a ten hlavou poslal domácí do vedení.

Severočeši byli nadále lepším týmem a po půlhodině hry mohli vedení navýšit poté, co sudí Orel odpískal pokutový kop za faul Kijanskase na Tecla. Sám faulovaný si vzal míč, ale brankář Melichárek nejlepšího střelce domácích vychytal, když byl včas u tyče.

Brno se prosazovalo minimálně. Když už se před Kratochvílem otevřela obrana, vystřelil z dálky slabou střelu, která navíc mířila vedle. Neuspěl ani Škoda.

Po změně stran měl další velkou šanci jablonecký kanonýr Tecl, ale zblízka gólmana neobstřelil. Největší příležitost Brňanů na srovnání spálil v 60. minutě Koné, který v ideální pozici po centru z levé strany hlavičkoval jen do náruče gólmana Valeše.

Jablonec si už vedení uhlídal, naopak ho ještě mohl navýšit, ale Tecl ani napotřetí nevyzrál na Melichárka a Diviš pálil vedle. 

FK Jablonec - Zbrojovka Brno 1:0 (1:0) Branka: 4. Zelený. Rozhodčí: Orel - Wilczek, Kříž. ŽK: Trávník - Polák, Lutonský, Melichárek, Kijanskas, Fortes. Diváci: 2083.

Jablonec: Valeš - Holeš, Pernica, Hübschman, Hanousek - Jovovič (67. Diviš), Kubista, Trávník, Zelený - Doležal (71. Mihálik), Tecl (88. Janetzký). Trenér: Klucký.  

Brno: Melichárek - Vraštil, Kijanskas, Pavlík, Jablonský (87. Gomes) - Pilík, Kratochvíl, Polák, Škoda, Lutonský (46. Fortes) - Koné. Trenér: Pivarník. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články