Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Zelený se nebojí, že porážka Slavii ovlivní. Remíza Plzně nám v kabině udělala radost, uznal

Ani on, ani jeho spoluhráči. Slavia ve Zlíně gólově mlčela, a když se navíc krásnou ranou prosadil Adnan Džafič, jeli Pražané domů s nečekanou porážkou 0:1. Obránce sešívaných Jaroslav Zelený uznal, že prohra je komplikací, ale díky náskoku ne tak velkou. Zároveň si nemyslí, že by na výsledek měl vliv čtvrteční duel s Chelsea.

Jaroslav Zelený ze Slavie (vlevo) se snaží prosadit v zápase se Zlínem
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Náskok Pražanů v čele tabulky před druhou Plzní se po třetí ztrátě z posledních čtyř kol snížil na čtyři body, Zelený však zůstává v klidu. 

"Samozřejmě že každá ztráta bodů je pro nás komplikací. Ale měli jsme dost velký náskok, takže to snižuje celkový dopad ztráty. Pořád to máme ve svých rukou," řekl Zelený po prohře 0:1.

K jeho týmu se mohla přiblížit druhá Plzeň už jen na dva body, ale Viktoria nečekaně jen remizovala 1:1 v Příbrami. Červenobílí tak získali jistotu prvenství v základní části soutěže a výhodnější postavení pro nadstavbu o titul.

"Já osobně jsem to (výsledek z Plzně) nezjišťoval, ale někdo to v kabině řekl, takže jsme z toho měli radost, že Příbram obrala Plzeň," uvedl Zelený.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Slavia Praha

Byl jedním z pěti hráčů, které slávistický trenér Jindřich Trpišovský poslal do základní sestavy oproti čtvrteční odvetě s Chelsea v Londýně. "Máme dost velký kádr na to, aby si někteří mohli odpočinout a zastoupit je jiní. To se stalo," konstatoval.

"Ale musím přiznat, že výkon nebyl v první půli úplně ideální. Problém byl v tom, že jsme neproměnili šance. Myslím, že jsme jich měli dost. Já sám jsem měl ve druhé půli celkem slušnou šanci po hlavičce, pak jsem to mohl ještě propálit," dodal šestadvacetiletý krajní obránce.

V první půli byl u zrodu velké šance domácích. "Uklouzl jsem na půlce, Poznar šel sám na našeho gólmana. To bylo vše, oni nic jiného na rozdíl od nás neměli," mínil Zelený.

O výsledku rozhodl povedenou střelou v 60. minutě Adnan Džafič. "Když se pak honí výsledek na poslední chvíli, tak je to hra vabank. Soupeř se zatáhne a je to boj, lítají tam centry ze stran a šance se vytvářejí mnohem hůř. Ale mělo být už z naší strany rozhodnuto," řekl Zelený.

Jeho tým ve středu změří síly v semifinále poháru v Edenu se Spartou, která prohrála 1:3 s předposlední Karvinou. "Jo, zaslechli jsme, jak hráli s Karvinou, taky zajímavé," dodal Zelený.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články