Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Že nedal Milan Škoda penaltu? Můžu za to i já, stál jsem špatně, vtipkoval Trpišovský

Jeho svěřenci úspěšně přepnuli z Evropské ligy a o tři dny později deklasovali Slovácko. Trenér pražské Slavie Jindřich Trpišovský rozdával po vítězství 4:0 v dohrávce 22. kola první ligy v pořadu Dohráno plus úsměvy. Není divu, lídr soutěže udržel tříbodový náskok před dotírající Plzní. 

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Sešívaní nasázeli Slovácku čtyři branky, trefili se Škoda, Masopust, Hušbauer a Souček. Zpočátku to ale na takovou jízdu nevypadalo. "I když výsledek vypadá jednoznačně, nebylo to nic jednoduchého. Slovácko hrálo kompaktně a vyráželo do rychlých protiútoků. Prvních dvacet minut bylo vidět, že nám úplně nejdou nohy. Slovácko bylo živější a u všeho dříve," řekl Trpišovský, jehož svěřenci ve čtvrtek vyřadili belgický Genk.

Síly moravského soupeře si byl vědom. "Měli jsme velký respekt, protože Slovácko pod panem Svědíkem nejen, že dělalo body a vyhrálo pět z posledních šesti utkání, ale dostávalo také málo gólů. Mělo výbornou organizaci hry směrem dozadu a soupeře nepoustělo moc do šancí," uvedl kouč Slavie.

Po úvodní trefě Škody, jehož střela by ztečovaná, přišla pohlednější branka. Pět minut před koncem první půle právě kapitán Pražanů vyhrál souboj za půlkou, protečoval míč na Miroslava Stocha a ten vybídl přesným pasem z křídla skórujícího Lukáše Masopusta, jenž zakončil placírkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno plus: Jaká byla Dočkalova premiéra a jak vybírá Slavia sestavu?

"Z toho gólu jsem byl nadšený, protože takové mám hrozně rád. Navíc šlo o situaci, na kterou jsme se hodně připravovali u videa. Kéž by takových branek padalo víc. Přesně takto jsme chtěli utíkat z presinku soupeře, kluci to sehráli skvěle. Všichni tři," těšilo Trpišovského.

Třetí zásah také stál za to. Josef Hušbauer trefil po zasekávačce přesně levačkou k tyči. A bylo po zápase. "Krásný gól. Jsem rád, že hodně využil i věci, o kterých jsme se bavili, a že hráči dávají pozor u videa. Jediné, co mě mrzí, že to neviděl jeho syn, protože šel zrovna čůrat," smál se dvaačtyřicetiletý stratég.

Hušbauer v Genku nehrál, ale podle Trpišovského se k tomu postavil dobře. "Důležitá je komunikace. Hráči chtějí hrát, ale na příkladu Pepy je vidět, že tým táhne za jeden provaz. Pro všechny je důležité v daném zápase uspět. Pepa zápas v Genku prožíval, hráče připravoval a povzbuzoval. Jak odehrál utkání proti Slovácku, ukazuje, abychom všichni dali stranou osobní ega a dělali to nejlepší pro tým," prohlásil kouč, který musel před utkáním reagovat na zranění Petra Ševčíka při dopoledním tréninku.

Pouze neproměněná penalta uchránila hosty od naplnění pětigólového účtu. Škoda z puntíku přestřelil. "V kopání penalt bude pokračovat. Můžu za to i já, protože jsem nešel na obvyklé místo. Uvědomil jsem si to, až když se Milan rozbíhal. Stihl jsem se akorát otočit. Mám na tom tak padesát procent. Milan to kopl špatně a já špatně stál," vtipkoval Trpišovský.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články