Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Ze dna až do pohárů. Vše se zlomilo v Karviné, řekl Hoftych a přiznal jednání o posilách

Loni v srpnu patřilo Slovanu Liberec předposlední místo a trenér Pavel Hoftych cítil, že v případě nezdaru v Karviné může být odvolán. I proto považuje uplynulý ročník za nad očekávání úspěšný. Severočeši totiž došli na jaře až do finále domácího poháru a v neděli si výhrou 2:0 nad Mladou Boleslaví v kvalifikačním utkání o Evropskou ligu zajistili účast v pohárech.

"Nakonec to byla velmi úspěšná sezona. I vzhledem k faktu, že jsme vycházeli po pátém kole z patnáctého místa. Navíc nám v zimě odešli velmi důležití hráči a s nimi 20 gólů, tedy dvě třetiny našich vstřelených branek," připomněl Hoftych.

"Zlomový zápas v sezoně byl v Karviné. To byl zápas, kde se hrálo v uvozovkách o trenérský život. Překonali jsme to. Dojeli jsme až do skupiny o titul, kde jsme ani nedoufali, že bychom mohli být. Finále poháru nám nevyšlo, v neděli to bylo naopak. Bylo by velké zklamání, kdybychom prohráli," dodal Hoftych, jehož celek podlehl ve finále poháru Spartě 1:2.

Slovan převzal loni v červnu, kdy nahradil slovenského kouče Zsolta Hornyáka. "Začátek sezony byl velmi těžký v tom, že jsme přicházeli velmi rychle po Zsoltovi, který praktikoval přece jen trošku jiný fotbal než my. Chtěl víc držet balon, hodně si to hrál přes gólmana. Filip Nguyen měl v minulé sezoně nejvíc přihrávek z celého mužstva. My chtěli hrát přímočařeji a rychleji. Na některé hráče to doléhalo tři čtyři měsíce," upozornil.

Po čtyřech letech v pohárové Evropě

Liberec si poprvé od ročníku 2016/17 zahraje poháry, čeká ho 2. předkolo Evropské ligy. Celá kvalifikace se kvůli pandemii koronaviru bude hrát jen na jedno místo dvou utkání.

"Chtěl bych zejména poděkovat LFA, byla v začátku ligy strašně operativní. Česká liga začala jako jedna z prvních. Jsme strašně rádi, že LFA soutěž odstartovala a měli jsme možnost ji dohrát. Třeba v Nizozemsku tu možnost neměli," konstatoval Hoftych.

"Buďme rádi za to, že když už bude šance, aby se poháry hrály, tak se budou hrát jednozápasově. Nedá se svítit. Důležité je, aby se hrály. Bude záležet na tom, jak se bude vyvíjet situace v Evropě. A strašně důležitý bude los," dodal.

Zemětřesení v kabině?

Zkušený kouč je připraven na to, že jeho tým potkají v létě další odchody opor. "Už samozřejmě pracujeme na příchodech. Liberec s tímhle umí pracovat - každý se diví, proč to tak je. Já říkám, že je tady prostě pozitivní fotbalové prostředí. Nebojím se toho, že bychom to nedokázali nahradit."

"Už vedeme komunikaci s některými zajímavými hráči, máme dohodu s některými kluby o uvolnění dalších. Složíme určitě silné mužstvo a věřím, že budeme dál hrát slušný fotbal, který jsme hráli," zakončil Hoftych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články