Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Zdravotní patálie Václava Kadlece nekončí. Na soustředění do Rakouska se Spartou neodjel

Soustředění fotbalistů pražské Sparty proběhne v rakouském Bad Leonfeldenu bez Václava Kadlece, který má opět potíže s kolenem a čeká ho další léčba. Sedmadvacetiletého útočníka trápí levé koleno už více než rok.

Kvůli zranění menisku se Kadlec na konci sezony 2017/18 podrobil artroskopii a přišel o poslední dvě ligová kola. Zpočátku bezproblémová rekonvalescence se však zkomplikovala. V srpnu přerušil přípravu a na šest týdnů se přesunul na léčení do Německa.

Poté začal s Letenskými znovu trénovat, jenže v listopadu musel podstoupit další operaci. Do hry se vrátil až v únoru v ligovém duelu proti Bohemians 1905. Jako střídající hráč strávil na hřišti 26 minut. Další minutu přidal v březnu proti Plzni a od té doby znovu nehrál. Nyní Kadlecovo koleno dle klubového webu nezvládlo zvýšenou zátěž v prvním týdnu přípravy. 

Do Rakouska neodcestovali ani zranění Bořek Dočkal, Václav Drchal, Lukáš Juliš, Matěj Pulkrab, Filip Panák a Uroš Radakovič, který by se měl k týmu připojit ve druhém týdnu.

Na soupisku se nevešli ani devatenáctiletý obránce Václav Dudl a třiadvacetiletý záložník Jiří Kulhánek, jenž dostal svolení připravovat se do konce června s Českými Budějovicemi. V týmu chybí i třicetiletý záložník Georgés Mandjeck - ten reprezentuje Kamerun na mistrovství Afriky.

Letenským nepomůžou ani zadák Eldar Čivič a záložníci Vukadin Vukadinovič a Bogdan Vatajelu, o jejichž odchodech klub jedná.

Sparta se v Rakousku střetne s rumunskou Kluží, Dynamem Moskva a Lincem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články