Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zbrojovka zvládla i pohledný duel s Bohemians a vyhrála potřetí v řadě

Brno - Poprvé po šesti letech vyhrála Zbrojovka tři utkání v řadě. Ve 24. kole otočila atraktivní duel s Bohemians a zajistila výhru 2:1. Po trefě Čížka z úvodu zápasu srovnal Švec vlastním gólem a čtvrt hodiny před koncem utkání se postaral o vítězství Brna Michal Škoda. Bohemians tak zůstávají jedenáctí, ale neudělali další důležitý krok k záchraně.

Utkání Zbrojovka Brno - Bohemians
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

V dešti na podmáčeném trávníku zaskočili Bohemians soupeře útočnou hrou a rychlým gólem. Z levé strany odcentroval Acosta, který našel volného Čížka, jenž hlavou překonal Melichárka.

Brňany první inkasovaná branka na domácím trávníku v jarní části ligy vyburcovala k útočné aktivitě. Zvýšili tlak a z převahy si vypracovali jednoduchou hrou několik slibných šancí. Vyrovnat se jim podařilo v 11. minutě. Trestný kop Keresteše z pravé strany přizvedl obránce Bohemians Švec hlavou tak nešťastně, že míč zaplachtil za záda překvapeného brankáře Zlámala.

Po čtvrt hodině hry mohl stav otočit Pašek, jehož střela nůžkami skončila přímo v náruči Zlámala, který v kritických chvílích své spoluhráče podržel. Ve 26. minutě vyrazil tvrdou Řezníčkovu střelu pod břevno a stačil krýt i nebezpečný pokus Lutonského.

Hosté spoléhali na rychlé protiútoky, které nejčastěji zakončoval hbitý Schick. Zbrojovka diktovala tempo úvodní půlhodinu, v závěru poločasu převzali taktovku hosté, kterým chyběla po střelách Čížka a Krcha přesnější koncovka.

Také po změně stran se hrál útočný fotbal. Zbrojovka měla mírnou územní převahu, chyby hosté pohotově trestali rychlými protiútoky. Po hodině hry zahodil slibnou šanci ke skórování Pašek, který po Škodově centru z levé strany netrefil branku. Na druhé straně zachránil v poslední chvíli Schickovo sólo odvážným skluzem v trestném území stoper Buchta.

V 70. minutě zopakoval Keresteš po trestném kopu gólovou situaci z prvního poločasu. Levačkou zatočil míč do trestného území a Škoda hlavou překonal Zlámala. V závěru měli Brňané ještě několik šancí, neporadili si ale s pozorným brankářem Zlámalem. 

Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:1)

Branky: 11. vlastní Švec, 76. Škoda - 3. Čížek. Rozhodčí: Nenadál - Paták, Dobrovolný. ŽK: Hyčka - Šmíd, Havel, Mosquera. Diváci: 4022.

Brno: Melichárek - Hyčka, Košťál, P. Buchta, Keresteš - Pašek (75. Chrien), Zoubele (84. Jovanovič), Lacko, Lutonský (71. Brigant) - Řezníček, Škoda. Trenér: Kotal.
Bohemians: Zlámal - Čögley, Krch, Šmíd, Havel (82. Bartek) - Švec - Acosta, Čížek (77. Akulinin), Jirásek, Mosquera - Schick. Trenér: Pivarník. 

Václav Kotal (trenér Brna): "Z utkání jsem měl obavy. Fotbalisté Bohemians hráli v předchozích zápasech výborně, jsou pracovití, bojovní a nepříjemní. Terén soupeři vyhovoval více než nám. Po přestávce šel náš výkon nahoru a za druhý poločas jsme si vítězství zasloužili. Jsme rádi, že se nám podařilo potvrdit vítězství z Teplic a zvládli jsme utkání i bez zraněného Zavadila."
Roman Pivarník (trenér Bohemians Praha 1905): "Brno je zachráněné, my jsme stále namočeni v sestupovém pásmu. V deštivém počasí byla hra hodně náročná a složitá. Hráli jsme kombinačně velmi dobře. Vypracovali jsme si příležitosti, které jsme bohužel neproměnili. Brno bylo ve druhém poločase důraznější. Soupeř hrozil ze standardních situací a dal nám z nich oba góly. Dokázali jsme je v průběhu sezony zvládat, ale v posledních dvou zápasech jsme z nich bohužel dostali tři góly a ztratili body." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články