Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zbrojovka se napodruhé o výhru připravit nenechala, Olomouc nepotvrdila body z Bazalů

Brno překvapivě vyhrálo ve 2. kole v Olomouci 2:0. Nováčka nejvyšší soutěže poslal ve 20. minutě do vedení Jakub Řezníček a pojistku přidal v 70. minutě Michal Ševčík. Zbrojovka poprvé po návratu mezi elitu zvítězila a v součtu s úvodní remízou se Slováckem drží neporazitelnost v nové sezoně. V Olomouci v lize vyhrálo Brno po 20 letech a 13 zápasech. Sigma nenavázala na vítězství z prvního kola v Ostravě.

Radost fotbalistů Brna
zdroj: ČTK autor: Stanislav Heloňa

"Ty tři body z Baníku jsme nyní devalvovali, jsme z toho hodně zklamaní. Brno bylo živější, mělo lepší pohyb a o dvě třídy lepší ofenzivní osu Ševčík, Řezníček. Vyhrálo zaslouženě," řekl kouč Sigmy Václav Jílek.

V dresu Brna nastoupila čerstvá posila Souček ze Sparty, hosté ale museli od prvních minut čelit náporu Sigmy.

Ve čtvrté minutě byl po centru Chvátala blízko vedoucímu gólu Navrátil, o minutu později mířil z hranice šestnáctky těsně vedle Breite.

"Na začátku jsme byli horším týmem, ale přečkali jsme nápor, což bylo pro další vývoj důležité," uvedl trenér Brňanů Richard Dostálek.

Zbrojovka enormní tlak Hanáků brzy otupila, přes křídelní prostory se tlačila před Macíkovu bránu, ovšem udeřila ze středu hřiště.

Ševčíkovu střílenou nahrávku zpracoval ve 20. minutě v pokutovém území Řezníček a nejlepší střelec minulého ročníku druhé ligy se v této sezoně poprvé trefil i mezi elitou.

Hostům po vedoucím gólu stouplo sebevědomí, více udrželi míč na svých kopačkách a tím i opticky srovnali hru.

Ve 30. minutě mohl navýšit brněnské vedení Ševčík, jeho hlavičku pod břevno s námahou vytáhl Macík na roh.

Hra Sigmy se už do poločasu nevrátila k úvodu zápasu. Brno důsledně bránilo a nepouštělo favorita do vážnějších příležitostí. Naopak na druhé straně Řezníček znovu protáhl Macíka mezi domácími tyčemi.

Druhou půli začala Olomouc velkým náporem. V 55. minutě pálil tvrdě při své premiéře v dresu Sigmy střídající Vodháněl a přinutil Berkovce k těžšímu zákroku. Brněnský gólman se pak vyznamenal i při hlavičce Růska.

Hosté čelili tlaku poctivou obranou a rychlými brejky. Po jednom z nich mohl vstřelit druhou branku Řezníček, ovšem vystřelil slabě a ještě mimo.

"Podcenil jsem to, nečekal jsem, že Alli bude nahrávat. Ale nakonec mě to nemuselo mrzet," uvedl Řezníček.

Druhý gól Zbrojovky přišel až po akci střídajícího Alliho, který v 70. minutě povedenou přihrávku našel Ševčíka. Devatenáctiletý mládežnický reprezentant navázal na gól z úvodního kola.

Brňané pak měli možnosti ještě na třetí gól, ale žádnou z nich nevyužili. V defenzivě už Sigmu nepustili do vážnější šance a zápas poměrně s přehledem dotáhli k nečekanému vítězství.

"Zápas nás stál enormní množství sil. Hráli jsme proti velmi kvalitnímu týmu a výhra je odměnou za práci," pochvaloval si Dostálek. "Spadli jsme tam, kam jsme nechtěli," řekl olomoucký obránce Václav Jemelka.

Sigma Olomouc - Zbrojovka Brno 0:2 (0:1)

Branky: 20. Řezníček, 70. Ševčík. Rozhodčí: Szikszay - Hrabovský, Volf - Franěk (video). ŽK: Texl, Přichystal, Šural, Granečný (všichni Brno). Diváci: 4636.

Olomouc: Macík - Chvátal, Vraštil, Jemelka, Zmrzlý (81. Šíp) - Breite, Sedlák (46. Vodháněl) - Navrátil (69. Zifčák), Růsek (81. Poulolo), Zorvan (73. Beneš) - Chytil. Trenér: Jílek.

Brno: Berkovec - Hrabina, Šural, Endl, Granečný - Texl, Souček - Ševčík (89. Fousek), Falta (88. Blecha), Přichystal (60. Alli) - Řezníček (79. Hladík). Trenér: Dostálek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články