Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Zbrojení Brna na ligu nekončí. Chceme ještě dva hráče, řekl Požár a přiznal jednání o Čihákovi

Před návratem mezi elitu zbrojí a zatím s tím nekončí. Nováček první ligy z Brna by v nejbližší době rád do týmu přivedl další dvě nové tváře, mluví se zejména o příchodu stopera Plzně Filipa Čiháka. Zbrojovka by se zároveň ráda vyhnula boji o záchranu a pohybovala se v klidných vodách tabulky.

Je nám líto, video expirovalo.
První fotbalová liga bude končit v netradičních termínech

Už tak prošel kádr výraznou obměnou. Brňané získali do obrany ligou ostřílené hráče, jako jsou Róbert Matejov ze Zlína či Josef Divíšek ze Slovácka, defenzivu posílil i Denis Granečný z Baníku, levou stranu zálohy host z Plzně Šimon Falta. Oživením by měl být jednadvacetiletý nigerijský středopolař Musa Alli.

"Naším cílem bylo mimo jiné dát dohromady takový kádr, v němž budou jednotlivé posty zdvojeny, a to se nám povedlo," řekl trenér Richard Dostálek, který před dvěma lety s týmem do druhé ligy sestoupil, ale zase se s ním okamžitě vrátil. "Tyhle změny jsme avizovali a také jsme je dotáhli. Ale nejsou ještě konečné, rádi bychom ještě dva hráče přivedli," řekl sportovní ředitel Tomáš Požár.

V této souvislosti nejčastěji zaznívá jméno plzeňského stopera Filipa Čiháka. "Jsme s Viktorkou v kontaktu, jednání probíhají, ale konkrétní nebudu," naznačil Požár.

Tradiční klub, který získal v roce 1978 jediný mistrovský titul, nechce být v lize do počtu. "Jsme pokorní, ale s pokorou máme i ambice. Díváme se ke klidným vodám tabulky a nechceme být pod tlakem sestupu," prohlásil Požár.

Zbrojovka sehrála šest přípravných utkání, ale v posledních třech dala jen jeden gól. "Produktivita je jen jeden úhel pohledu. Šancí jsme měli dost, hráči byli pod tlakem náročného tréninkového procesu a věřím, že střílet góly nezapomněli," uvedl Dostálek.

Jeho realizační tým od nové sezony rozšířil na plný úvazek videoanalytik. "Spolupracovali jsme s ním už v minulé sezoně. Shromažďoval a vyhodnocoval data, dělal analýzy soupeřů, na trénincích využíval i drony," přiblížil Dostálek.

Brňané budou hrát domácí zápasy na Městském stadionu v Králově Poli, který nese ode dneška název Adax Invest Arena. Prvním soupeřem nováčka bude v sobotu od 16:00 vítěz MOL Cupu Slovácko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články