Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Zavřel jsem oči a padlo to do branky, řekl po vítězném gólu Baroš

Brno - Přišel, viděl, skóroval, zvítězil. Milan Baroš prožil návrat do ostravského dresu jako z říše snů. Nováček soutěže si v 1. kole podmanil brněnský stadion Srbská, kde triumfoval poměrem 3:1. Pětatřicetiletý odchovanec slezského klubu přišel na trávník v 58. minutě a po čtvrhodině vstřelil rozhodující branku. "Mám velkou radost. První zápas po návratu do Baníku a získali jsme důležité tři body," řekl vítěz Ligy mistrů z roku 2005.

Milan Baroš děkuje fanouškům po zápase v Brně
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Příčinu herního vzestupu FCB viděl v nevydařené generálce s druholigovým Třincem, který před týdnem vyprovodil svěřence Radima Kučery debaklem 5:2. "Všichni jsme dostali facku a sedli si na zadek. Tentokrát byl náš výkon úplně jiný," pochvaloval si Baroš.

Začátek utkání v Brně odseděl na lavičce. Po soustředění v Kroměříži měl problémy s kolenem, jež mu otékalo a zapříčinilo několikadenní přestávku v přípravě. Do plného tréninku se zapojil až deset dnů před startem ligy.

"Pořád doháním kondici. V týdnu musím potrénovat," řekl Baroš a přiznal, že měl problémy i před vstřelením svého gólu. "Byl jsem už trochu v laktátu. Rozehrál jsem rychle trestný kop a utíkal k zadní tyči. Granečný mi dal míč přesně na hlavu. Zavřel jsem oči a padlo to do branky," popsal Baroš.

Je nám líto, video expirovalo.
Baroš: Vítězný gól mě těší, ale jsem rád hlavně za mančaft

"Mám stále nádherné pocity z každé trefy. Po návratu jsem dal po dlouhé době opět gól za Baník, o to více je to pro mě emotivnější," dodal druhý nejlepší kanonýr v historii české fotbalové reprezentace, který vstřelil v nejvyšší soutěži 41. branku.

V závěru mohl navíc přidat ještě jeden zásah, ale z vyložené šance těsně minul. "Čekal jsem, že Hrubý ještě chvíli s přihrávkou počká a já si předám míč na pravačku. Dal mi to sice krásně, ale musel jsem zakončovat levou a netrefil jsem míč přesně," litoval.

"Dnešní výhra pro nás znamená první místo v tabulce. Doufám, že ho udržíme až do konce ligy," prohlásil v dobrém rozmaru. "Ale teď vážně. Zatím to neznamená nic jiného než skvělý start a uklidnění. Nesmíme přestat pracovat a uspokojit se. Možná zapracovala euforie nováčka," zakončil Baroš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články