Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Zase penalta. Příbram porazila Jablonec 3:0 a z ligy nespadne

Příbram - Fotbalisté Příbrami v 28. kole první ligy doma porazili Jablonec 3:0 a v podstatě si tak zajistili záchranu. V tabulce mají nyní 31 bodů a dvě kola před koncem mají pětibodový náskok na místa sestupu. Příbram rozhodla o výhře už v první půli, kdy se trefili Řezníček z penalty, Stratil a Zeman.

Utkání Příbram - Jablonec
zdroj: ČTK

Příbram potřebovala doma nutně bodovat, aby měla do závěrečných kol klid v boji o záchranu, a tak na hosty vyrukovala s aktivním napadáním. Trenér Čuhel navíc posílil ofenzivu o Stratila, což se ukázalo, jako velmi dobrý krok.

Už ve 12. minutě si ve vápně srazil míč na ruku hostující Čížek a Příbram dostala výhodu pokutového kopu. Obvyklý exekutor Řezníček ji využil a vstřelil už svůj sedmý jarní gól. Chvíli na to prostrčil Pilík míč na Stratila, který s přispěním břevna dostal míč do branky a zvýšil už na 2:0. Byl to pro něj první jarní zásah.

Stratil pak mohl ještě do poločasu zaznamenat hattrick, ale nejprve jeho střelu vyrazil na břevno brankář Špit, který lapil i následnou dorážku Volešáka. Vzápětí Stratil v dobré pozici přestřelil a další střela mladého útočníka skončila na tyči.

Jablonec navíc po půlhodině hry přišel o stopera Beneše, který si poranil achilovku. Trenér Skuhravý místo něj poslal útočníka Hubníka a snažil se zvýšit ofenzivní sílu. To se i podařilo a Jablonec se začal prosazovat. Ale Čížkův přímý kop zneškodnil brankář Hruška stejně jako další pokus Čížka a Loučky, který si navedl míč do středu, ale v dobré pozici trefil jen náruč domácího gólmana. Hned z následného útoku Příbrami se do podobné pozice dostal Zeman a technickou střelou k tyči zvýšil vedení domácích.

Po změně stran už se utkání spíše dohrávalo. Jablonec neměl dostatek psychických sil ani potřebnou kvalitu, aby se ještě pokusil s výsledkem něco udělat, Příbram zas neměla potřebu se hnát dopředu. Přesto to byli Středočeši, kdo měl zajímavější akce, ale Řezníčka s Volešákem vychytal Špit. Střídající Kraut v závěru v pádu přestřelil.

1. FK Příbram - Baumit Jablonec 3:0 (3:0)

Branky: 12. Řezníček z pen., 18. Stratil, 44. Zeman. Rozhodčí: Zelinka - Vlasjuk, Hájek. ŽK: Volešák, Pilík, Kraut - Kopic, Eliáš.

Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn - T. Pilík, Krbeček, Volešák, Zeman (84. Mareš) - Stratil (68. Danoski), Řezníček (75. Kraut). Trenér: Čuhel.
Jablonec: Špit - Eliáš (74. Landovský), Štochl, Beneš (30. Hubník), Novák - Kopic, Rossi, Loučka, Čížek, Jablonský (60. Moulis) - Doležal. Trenér: Skuhravý.

Petr Čuhel (Příbram): "Oproti předchozím utkáním jsme měli dobrý vstup do zápasu, na hráčích bylo vidět, že po předchozích dvou nevydařených zápasech jsou maximálně koncentrovaní. Byli jsme agresivní a zaskočili jsme soupeře. Hráči si začali věřit, dali jsme branky a měli jsme další gólové šance. Takže panuje spokojenost a udělali jsme velký krok směrem k záchraně. Nejsem matematik, abych si dovolil tvrdit, že už je to stoprocentní. Nechci to zakřiknout a chci být pokorný. Každopádně až na zápas se Slavií jsme na jaře nepropadli a věřím, že to potvrdíme i ve zbývajících dvou kolech a ještě nějaký bod přidáme. Chci poděkovat Kubovi Řezníčkovi, že nám na jaře tak pomohl, i když měl zdravotní problémy. Asi to byl jeho poslední zápas v této sezoně, protože už to nejde odkládat a v týdnu půjde na operaci."
Roman Skuhravý (Jablonec): "Naše výkonnost doma a venku je diametrálně odlišná. Navíc jsme to dnes soupeři usnadnili takovou lacinou brankou. Měli bychom být na rozdíl od soupeře v klidu, ale náš výkon tomu neodpovídal. Navíc neskutečná naivita naší pravé strany obrany v podání Eliáše a Štochla rozhodla o tom, že jsme ve druhé půli neměli o co hrát, branka do šatny byla hřebíčkem. Rozdílná výkonnost je o charakteru hráčů. Není možné, abychom každý týden podávali jiné výkony. Je to trestuhodné a ostuda, kterou hráči dali na mou hlavu a na klub. A není to o tom, že by hráči neměli motivaci. Vždyť hrají o angažmá a jsou to profesionálové. Také nechceme skončit dvanáctí, ale co možná nejvýše. Někteří hráči to však neunáší a klub se nad tím bude muset zamyslet. Může se prohrát, ale nemůže to být po takovém výkonu, kdy to domácím usnadníme. Jsme jak v turbulenci, pořád něco řešíme, sezona je zpackaná, ale výkonnost hráčů neodpovídá tomu, že hrají za Jablonec." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články