Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zápotočný pověsil kopačky na hřebík, v Příbrami bude asistentem

Počet 239 startů v české nejvyšší soutěži už Tomáš Zápotočný nerozšíří. Sedmatřicetiletý obránce, který má na kontě čtyři reprezentační starty, sice pomohl Příbrami k postupu do první ligy, na začátku letní přípravy se však ze hřiště přesunul do pozice asistenta trenéra Josefa Csaplára.  

Tomáš Zápotočný
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Zápotočný na jaře vinou zdravotních problémů zasáhl jen do šesti zápasů a v rozhodujících duelech, které vynesly Příbrami návrat do nejvyšší soutěže, scházel.

Příbramský patriot začal fotbalovou kariéru přestupem do Liberce. Houževnatý a kreativní obránce pak oslovil italský klub Udine a několik let hrál i v Turecku. Po návratu působil ve Spartě a ve 34 letech se pak vrátil do Příbrami, odkud si jen na krátko odskočil do druholigového Baníku Ostrava. Tentokrát znovu pomohl vytáhnout svůj klub do nejvyšší soutěže a znovu si první ligu jako hráč neužije. Na startu přípravy v Příbrami se objevil už jako asistent Josefa Csaplára.

Příbramský kádr na začátku přípravy zatím nedoznal velkých změn. Na zkoušku přišli z Českých Budějovic obránce Milan Nitrianský a záložník David Breda z Jablonce. S A-týmem se bude připravovat také sedm mladíků z příbramské devatenáctky. V nejbližších dnech se rozhodne, zda ve středočeském celku bude pokračovat útočník Karsten Ayong.

Je nám líto, video expirovalo.
Tomáš Zápotočný ukončil aktivní kariéru
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články