Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Zápas Dukly s Příbramí se nedohrál, na Julisce vypadlo osvětlení

Praha - Zápas 11. kola první fotbalové ligy mezi Duklou a Příbramí byl dnes předčasně ukončen kvůli třem výpadkům osvětlení na pražské Julisce. Naposledy zhasla světla na všech čtyřech stožárech o poločasové pauze za stavu 2:1 pro domácí tým. Protože nucená pauza dohromady trvala přes 60 minut, uskuteční se utkání podle pravidel v náhradním termínu.

Pražská Juliska
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Podle ředitele oddělení profesionálního fotbalu FAČR Iva Lubase se s největší pravděpodobností bude hrát od začátku. "Myslím, že se zápas mezi Duklou a Příbramí bude dohrávat celý, od počátečního stavu 0:0. Pokud se tedy nezjistí, že za to přerušení někdo nese osobní zodpovědnost, což se asi nezjistí," řekl Lubas.

Podobné technické problémy na dejvickém stadionu narušily již úvodní utkání Dukly v této sezoně proti Ostravě. Tehdy se zápas protáhl o 45 minut, ale povedlo se ho dohrát. "Ani technici nedokážou přesně popsat zdroj závady. Něco se údajně vracelo ze světel zpátky, je to elektrická záležitost. Určitě budeme chtít ten systém zrevidovat a celý prozkoušet," řekl generální ředitel Dukly Michal Šrámek. "Nás to mrzí, dělali jsme všechno pro to, aby se to dohrálo. Bohužel," dodal Šrámek.

Čtyři světelné stožáry na Julisce naskočily až krátce po startu utkání, načež po šesti minutách hry se stadion opět ponořil do šera. Rozhodčí Karel Hrubeš po poradě s kapitány utkání přerušil a obě mužstva odešla do kabin. Po zprovoznění světel se hráči vrátili na trávník a po krátkém rozcvičení se pokračovalo.

Po dvou gólech domácích ve 38. minutě všechna světla zhasla znovu, takže sudí už za úplné tmy podruhé stáhl fotbalisty ze hřiště. Poločas se dohrál, ale v přestávce nastala na stadionu opět tma.

"Zápas jsme prohraný neměli, byl to jenom poločas. Mrzí nás, že hrát nemůžeme. Stávat by se to nemělo, stalo se to už podruhé. Vím, že je v tom asi nějaká technická závada, ale když je to podruhé, je to blbé a asi by se nad tím měl někdo zamyslet," prohlásil generální ředitel Příbrami Petr Větrovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih nedohraného utkání Dukla - Příbram
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články