Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Zapamatujte si příjmení Icha, bude moc zajímavý, ví Trpišovský. Fantastický vstup, chválí Zelenka

Přišel, viděl, dal gól, zvítězil. Na Marka Ichu ukázal realizační tým vedený Jindřichem Trpišovským pro ligové domácí utkání proti Zlínu (4:1) a dvacetiletý záložník Slavie svou první šanci v soutěžním utkání A-týmu chytil doslova za pačesy. S jeho představením byl nadmíru spokojen i expert ČT sport Luděk Zelenka.

Marek Icha
zdroj: ČT sport

Icha se při svém debutu trefil už po necelých deseti minutách, kdy ho Petr Ševčík našel z rohového kopu a ten hlavičkou k tyči nedal brankáři Dostálovi šanci.

"Myslím, že to začalo nejlépe, jak mohlo. Potom se třeba tak nedařilo, ale jsem rád, že jsem dostal šanci a hrál jsem celých devadesát minut. Možná tam byl malinko stres, ale prostě první zápas je první zápas," řekl hráč, který začínal v Táborsku, v rozhovoru pro ČT sport.

"Splnil to, co jsme chtěli. Začal dobře, měl tam časem i slabší momenty, ale je to hráč, který bude moc zajímavý, jsme určitě s tou premiérou spokojeni," liboval si Trpišovský po Ichově výkonu 1+1.

A měl proč. "Naznačil věci, ve kterých je hodně silný. Je to hráč, kterého bychom si měli pamatovat, a bude takový generátor zálohy. Neříkám ale, že to bude hned v dohledné době," doplnil Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

"Slavia je tím známa, i trenér Trpišovský, že vždy vytáhnou takhle nějakého hráče, nemusí to být jen Čech. Teď je to kluk z 2. ligy (Vlašim, pozn. red.), v přípravě odehrál dvacet minut proti Rapidu, pak nic a teď základ," řekl Zelenka.

"Tohle jsou kroky, které nikdo moc nečeká. Ještě když dá takhle gól, je to pro Ichu fantastický vstup a pochvala pro realizační tým Slavie," uznal Zelenka v pořadu Dohráno.

"Určitě musí být něčím výjimečný, musí mít kvality, aby to týmu mohlo pomoct. Na pozici defenzivního záložníka je to hrozně o vyhranosti. Pomůže mu gól, ale v dalších zápasech ukáže, zda je to typologicky on, kdo může Slavii pomáhat," pokračoval.

"Ve Slavii je podmínka mít rychlostní parametry, to je základní věc, kterou ten hráč musí mít, aby na Slavii hrál," dodal bývalý útočník sešívaných.

S napětím teď očekává, jak Slavii vyjde odveta 3. předkola Konferenční ligy proti Panathinaikosu v Athénách, kde budou Pražané hájit náskok 2:0 z domácího duelu. V případě postupu pak v závěrečném play-off vyzvou lepšího z dvojice Trnava - Čenstochová.

"Proti Panathinaikosu mi přišla Slavia neuvěřitelně zodpovědná, měla rychlý návraty, dozadu to zvládla úplně skvěle. Na začátku druhé půle se Zlínem byla bohorovná, to by se ve čtvrtek nemuselo vyplatit a očekávám, že zápas v Řecku bude podobný jako doma. Slavia bude hrát bezpečně dozadu a má hrozně rychlé hráče na to, aby Panathinaikos dokázala potrestat," věří Zelenka.

Pro Slavii je ovšem velkou nepříjemností fakt, že brazilský křídelník Ewerton si kvůli zranění po drsném zákroku zlínského Martina Cedidly nejméně čtyři až šest týdnů nezahraje. Cedidla, který se za surovou hru následně omluvil, teď může očekávat trest od disciplinárky.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články