Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zajíc v první půli mrznul na lavičce, pak dvěma brankami zlomil odpor Příbrami

V Příbrami naskočil na hřiště až po změně stran, přesto se stal ostravský útočník Tomáš Zajíc klíčovou postavou utkání 7. kola nejvyšší soutěže, ve kterém Baník vyhrál jednoznačně 4:0. Na Litavce dvakrát skóroval.

Tomáš Zajíc z Baníku oslavuje gól v Příbrami
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Když mi trenéři o přestávce řekli, abych se rozehřál, dalo mi to hodně práce. Ještě pár minut na hřišti jsem se cítil docela ztuhlý," popsal Zajíc.

První gól zaznamenal dvanáct minut po příchodu na trávník, když tělem usměrnil míč do sítě po centru Martina Filla. "Hodně mi to pomohlo, stejně jako celému týmu. Po té brance se ale všechno změnilo," dodal.

V 76. minutě zvýšil na 3:0 poté, co se prokličkoval mezi čtyřmi domácími hráči.

Slezanům scházel hlavní trenér Luboš Kozel, který se nakazil koronavirem. Do průběhu střetnutí však zasahoval. "Měli jsme kouče před sebou on-line, zápas s námi probral na dálku. Jsme rádi, že jsme mu nakonec udělali radost," pokračoval.

Baník vítězstvím potěšil i skupinku fanoušků, kteří se vydali do Příbrami, přestože se utkání kvůli opatřením v boji proti šíření koronaviru odehrálo bez diváků. Mužstvo podporovali za stadionem. "Bylo to od nich opravdu neuvěřitelné, že sem dorazili," zakončil Zajíc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články