Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Záchranářský duel bez vítěze. Sigma si rozdělila body s Bohemians

Olomouc - Utkání, které jak tým Olomouce, tak Bohemians nutně potřebovaly vyhrát, nakonec skončilo bez vítěze. Oba celky, které se nacházejí velmi blízko sestupového pásma, si rozdělily po bodu za remízu 2:2. Klokani ale na druhé straně prodloužili sérii utkání bez porážky, když nepadli již v šesti utkáních v řadě. Prosadila se i čerstvá posila Sigmy Aidin Mahmutovič, jenž poslal Olomouc do vedení 2:1, v 69. minutě ale vyrovnal Acosta.

Trenér domácích Václav Jílek musel oželet v sestavě balkánské duo Radakovič, Cana, na stoperu nastoupila zbrusu nová dvojice Rode se Štěrbou. Trenér hostí Pivarník se musel obejít bez Bartka, Škerleho a nakonec i kapitána Jindřiška.

První vzruch přinesla 12. minuta a souboj Rodeho se Schickem v domácím pokutovém území. Hostující útočník si posunul míč kolem obránce Olomouce a poroučel se k zemi. Rozhodčí Příhoda jen zakroutil hlavou. O dvě minuty později vlétnul do velkého čtverce hostů odvážně bek domácích Hála. Odkop Čögleye na roh přišel za minutu dvanáct.

V další šanci přiťuknul Petr na malé vápno Navrátilovi, který z těžké pozice střílel nad. Ve 27. minutě kopal roh Houska, Zlámal centr podběhl a Rode hlavičkoval do odkryté branky. Švec jeho hlavičku, která zřejmě nemířila mezi tyče, odhlavičkoval pryč a dorážku Štěrby chytil Zlámal. Sigma měla další šance, ale ve 41. minutě šli do vedení hosté. Mosquera potáhl míč po křídla, vyslal Schicka, který obehrál Štěrbu a křížnou střelou nedal Buchtovi šanci.

Ve druhé půli ale zaúřadovala lednová posila Mahmutovič. Útočník hostující z Plzně nejprve uvolnil Ordoše a ten podél Zlámala poslal míč do branky. O čtyři minuty pak dokonal obrat sám Mahmutovič, který po Šindelářově přihrávce utekl obráncům a poradil si i s gólmanem.

V 59. minutě zahrál Mahmutovič u čáry na housle Krchovi, střelu z úhlu pak brankář Bohemky tečoval na rohový kop. Ale nápor domácích v 69. minutě hosté utnuli a z nenápadné akce vyrovnali. Mosquera našel Jiráska, ten parádním centrem přes celé vápno nahrál Acostovi, který vyrovnal na 2:2.

V závěru byl nebezpečnější pražský tým, když hlavně Schick zlobil neustále olomouckou defenzivu. Ale v 90. minutě mohla získat tři body Sigma. Hála našel na vápně Ordoše, který překonal Zlámala, ale břevno zachránilo hostům bod. 

Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:2 (0:1)

Branky: 47. Ordoš, Mahmutovič - 41. Schick, 69. Acosta. Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Ratajová. ŽK: Mahmutovič, Ordoš (oba Olomouc). Diváci: 4269.

Olomouc: Buchta - Hála, Štěrba, Rode, Vepřek - Petr (63. Moulis), Ordoš, Šindelář, Houska (90. Falta), Navrátil - Mahmutovič (82. Malec). Trenér: Jílek.
Bohemians 1905: Zlámal - Čögley, Krch, Gajič, Švec - Acosta, Hubínek (86. Šmíd), Hradecký, Jirásek, Mosquera (90. Čížek) - Schick. Trenér: Pivarník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články