Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Záchrana je prioritou, má jasno brněnský trenér Dostálek. Řezníček prodloužil smlouvu

Totožný cíl jako většina klubů v nabitém středu prvoligové tabulky ohlásil před jarními odvetami i nováček z Brna. Podle kouče Richarda Dostálka chce Zbrojovka, které se podařilo udržet ofenzivní duo Jakub Řezníček – Michal Ševčík, hrát tak, aby se co nejdříve zachránila.

"Je to pro nás prioritou," řekl Dostálek. Brňané ztrácejí na jedenácté příčce na čtvrtou Olomouc čtyři body, stejný počet bodů je ovšem dělí před čtrnáctým Jabloncem.

"Díváme se hlavně pod sebe. Rádi bychom, aby nám body přibývaly co nejrychleji a měli jsme brzo klid, ale máme velmi těžký start do jara. V pěti kolech hrajeme s pěti silnými soupeři," připomněl Dostálek, že jeho svěřenci přivítají ve druhém jarním kole mistrovskou Plzeň a následně zamíří na Slavii.

Mužstvo se proti podzimu víceméně nezměnilo. Do Olomouce odešel na přestup ofenzivní záložník Jakub Přichystal, na hostování do léta 2024 přišel z Plzně mládežnický reprezentant Josef Koželuh, který na podzim hostoval na Žižkově.

"Naším přáním je posílit tým na dvou pozicích a zvýšit tak konkurenci. V zimním přestupním termínu je situace složitější, čas ale ještě máme do poloviny února," poznamenal sportovní ředitel klubu Tomáš Požár s odkazem na konec přestupního termínu.

Řezníček bude v Brně pokračovat

Pro Zbrojovku je ale podstatnější, že v týmu zůstal dvacetiletý ofenzivní tahoun Ševčík, o něhož eminentně stojí Sparta. K úspěšnému konci dospěla i dohoda s nejlepším ligovým kanonýrem Řezníčkem. 

"Mám velkou radost, že jsme se domluvili takhle rychle. V Brně jsem spokojený, našel jsem s majitelem klubu panem Bartoňkem společnou řeč, což byla od začátku moje priorita," pochvaloval si čtyřiatřicetiletý snajpr.

Řezníček odehrál v české nejvyšší soutěži v šestnácti sezonách 317 zápasů a dal 88 gólů. Ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů mu schází 10 branek, neboť jednou skóroval i při angažmá ve slovenském Ružomberoku a belgickém Lokerenu. "Nějak zvlášť to neřeším. Věřím, že to časem přijde, ale jestli to bude teď nebo za rok, nad tím nepřemýšlím. Hlavní je, aby se dařilo týmu," doplnil útočník, který se do Brna hodlá přestěhovat s rodinou.

Fotbalisté Brna v čele s Jakubem Řezníčkem oslavují gól
zdroj: ČTK autor: Uhlíř Patrik

Zbrojovka sehrála v přípravě pouze tři utkání a vyhrála jen to první, když ve Vídni porazila Austrii 4:3. Poté v rámci oslav 110 let klubu podlehla Podbrezové 1:2 a stejným poměrem v Bratislavě i Slovanu. "Byly to tři zápasy s těžkými týmy, které nás hodně prověřily. Dostali jsme ale sedm branek, což nám ukázalo, na čem musíme do jara nejvíc zapracovat," poukázal Dostálek na trable v obraně.

Do nejvyšší soutěže vstoupí Brňané v neděli na stadionu Mladé Boleslavi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články