Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Za Kozáka s Balajem jsem rád. Kádr na záchranu v lize ve Zlíně je, prohlásil Vrba

Udržet Zlín mezi českou elitou. Na tomto úkolu bude v nadcházejících měsících pracovat kouč Pavel Vrba. Devětapadesátiletý stratég věří, že se záchranářská mise podaří. S doplněním kádru je spokojen a před startem jarní části si pochvaluje i kondici moravského klubu. První zápas čeká jeho tým, který je po podzimu předposlední, v neděli s Ostravou.

Zlínský trenér Pavel Vrba na tiskové konferenci
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Věřím, že se nám ligu podaří zachránit. Kádr na to je, stejně tak je v dobré kondici i klub," měl jasno Vrba. Zlín v nejvyšší soutěži vyhrál jen 2 z 16 duelů a od posledních Pardubic ho v tabulce dělí jen dva body.

Nevydařený podzim "ševci" dokonali vyřazením v osmifinále domácího poháru s druholigovým Vyškovem.

Největším problémem Zlína byla na podzim produktivita. Top střelcem byl se třemi góly Lamin Jawo, který však odešel do Mladé Boleslavi.

"Apeloval jsem na vedení, aby přivedlo hrotové útočníky, a jsem rád, že nás během soustředění na Maltě doplnili Libor Kozák a Filip Balaj," jmenoval Vrba bývalého reprezentanta, jenž hrál na podzim za Slovácko, a slovenského "hosta" z polské Cracovie. Třetí novou tváří v týmu je stoper Michal Jeřábek, který přišel jako volný hráč z Michalovců.

"Ševci" sehráli během ledna čtyři přípravná utkání, v nichž ani jednou nevyhráli. Přesto hodnotil Vrba přípravu pozitivně. "Na Maltě jsme odehráli tři zápasy s kvalitními soupeři. Nechtěli jsme měřit síly s celky z nižších soutěží, dobře obsazený Tipsport Malta Cup nás prověřil, i když výsledky samozřejmě nebyly optimální," konstatoval Vrba.

Jeho svěřenci vstoupí do náročného jara nedělním duelem s Baníkem, který Vrba na podzim v jedenácti utkáních vedl, než ho vedení ostravského klubu po neuspokojivých výsledcích odvolalo. "Bude to pro nás hrozně důležitý start a chceme ho zvládnout. Doufám, že nás přijdou podpořit diváci," přál si nový kouč před nedělním výkopem prvního jarního klání.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články