Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Z Rosovic až k titulu. Snad nebude můj poslední, doufá plzeňský mladík Matějů

Plzeň - Aleš Matějů zažívá start fotbalové kariéry, jaký by si přála většina mladých hráčů. Z malé středočeské vesnice se dostal do předního ligového týmu a už v devatenácti letech s ním může slavit svůj první titul v nejvyšší soutěži.

Aleš Matějů
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Matějů začínal s fotbalem v Rosovicích, malé obci v příbramském okrese. "V mých letech tu bylo hodně kluků, se kterými jsme tu hráli fotbal. Škola nám končila v jednu a ve dvě už jsme šli hrát fotbal. Vždycky jsme ho měli rádi a užívali jsme si ho. Mám na to dobré vzpomínky."

Už odmala si zvykal na radost nejen ze hry, ale i ze vstřelených gólů. "Hrál jsem vždycky na hrotu, takže jsem dával góly. Kolikrát jsem chodil z tréninku celý sedřený, ale fotbal jsem měl vždycky rád. A mít budu," tvrdí.

První jeho velký fotbalový přestup vedl do bývalého okresního města. "Když jsem byl malý a hráli jsme s Příbramí, vždy jsme dostali příděl. Pak jsem do ní přestupoval a říkal jsem si, jak je skvělé, že za ně budu hrát," vzpomíná.

Je nám líto, video expirovalo.
Matějů se dokopal z příbramské vsi až k tuzemskému fotbalovému vrcholu

A z Příbrami poté vedla cesta ještě o řádný krok výše - do Plzně. "Nervózní jsem byl. Reprezentanti tam ještě nebyli, ale například Jan Holenda ano, Milan Petržela, Franta Rajtoral, doteď s ním jezdím autem na tréninky. Mám s nimi skvělý vztah a mám se od nich co učit. Jsem rád, že tam můžu působit," pochvaluje si Matějů.

Na svou šanci si však musel v nabitém kádru nějaký čas počkat. "Déle to trvalo, než jsem začal hrát pravidelně, ale hned jsem se chtěl ukázat, neměl jsem co ztratit." To se mu podařilo. A nyní se vší pravděpodobností dosáhne na nejvyšší tuzemskou fotbalovou metu. "Titul v devatenácti, to je neskutečné. Snad v tom budeme pokračovat, doufám, že je to první, a ne poslední titul v mé kariéře," věří devatenáctiletý fotbalista.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články