Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Z řeckého slunce do sněhu pod Ještěd, přesto Pourzitidis říká: Mám to tu hodně rád

Ze slunce do sněhu. Řecký obránce Marios Pourzitidis změnil podnebí, když přišel do libereckého Slovanu. V pořadu ČT sport Fotbal Extra sympatický chlapík vysvětluje, že pochází z fotbalové rodiny, v níž hrál otec i bratr. "Brácha je můj vzor a poradil mi, abych to zkusil v Česku, že je to tady trochu tvrdší než u nás, víc o soubojích, ale to mi nevadí," vysvětluje jednadvacetiletý fotbalista, který přišel do Liberce loni a zatím nastoupil jen do dvou zápasů, ale proti Bohemians v úvodním utkání jara už odehrál celých devadesát minut.

Hrál v Řecku za Platanias, ale nelíbil se mu neprofesionální přístup k fotbalu. "Proto jsem chtěl do zahraničí," říká Pourzitidis, jehož agent mu i díky tomu, že mluví dobře česky, našel angažmá pod Ještědem. "Líbí se mi tady, trenéři i kluci – mám to tu hodně rád," tvrdí.

S češtinou nemá problém, protože u nich doma se česky hovořilo, a po příchodu do Liberce, dokonce před zápasem s APOELem, dělal na tiskovce tlumočníka. "Neměl jsem s tím problém, a když se zeptali, jestli bych dělal tlumočníka, rád jsem souhlasil – líbilo se mi to," vysvětloval obránce, který má matku Češku a i otec, který je Řek, se tu narodil.

Je nám líto, video expirovalo.
Řecký obránce Pourzitidis hraje v Liberci

V Řecku byl ale přece jen zvyklý na jiné podmínky. "Byl jsem zvyklý na slunce, které jsem tady viděl po svém příchodu jednou za tři měsíce. To je tu jiné, ale i na zimu už jsem si tady zvykl a mám ji rád," dodává.

To potvrdil i tím, že kromě Ještědu navšítvil i další české hory. "Před třemi týdny jsme byli s bráchou na Pradědu a tam jsme se svezli na bobech – byla to legrace," tvrdí. Láká ho i lyžování, ale lyže ještě nevyzkoušel. "Zatím kvůli fotbalu nemůžu, abych se nezranil," dodává s tím, že i v Řecku se lyžuje, ale není to rozhodně tak masová záležitost jako v Česku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články