Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Z Letné na Letnou. Jiráček zkusí kariéru restartovat v EL za Zlín

Zlín - Fotbalisty Zlína posílil záložník Petr Jiráček. Bývalý reprezentant k účastníkovi příštího ročníku Evropské ligy přišel ze Sparty. Jednatřicetiletý hráč podepsal dvouletou smlouvu. "Rozhodl hlavně fakt, že Zlín mě chtěl na přestup, ne jen na hostování," uvedl.

"Poslední dvě sezony Zlínu vyšly. A oni potřebují právě takové lidi, kteří mají zájem, aby se to tady zlepšovalo a šlo stále nahoru," řekl Jiráček. "Zápasy v Evropské lize budou velkým zážitkem jak pro lidi tady, tak i pro mě. Jsem tady proto, abych klubu pomohl," dodal.

Odchovanec Sokolova v roce 2012 odešel z Plzně do Německa, kde působil ve Wolfsburgu a Hamburku. Předloni ho získala Sparta, ale v pražském celku se neprosadil a minulou sezonu strávil na hostování v Jablonci. Celkem si Jiráček ve 136 zápasech české nejvyšší soutěže připsal 12 gólů a 11 asistencí.

"Jsme rádi, že jsme přestup dotáhli. Slibujeme si od toho zkvalitnění našeho kádru. Petr Jiráček má bohaté zkušenosti, protože hrál ve velkých klubech, je známý svou pracovitostí a určitě půjde příkladem pro ostatní kluky v kabině," uvedl sportovní manažer Fastavu Zdeněk Grygera.

Jiráček se stal pátou letní posilou Zlína. Klub už angažoval útočníka Lukáše Železníka, obránce Lukáše Bartošáka, Bosňana Adnana Džafiče a dalšího záložníka Argentince Pabla Podia.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články