Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Z hřiště rovnou na lavičku. Bakoš bude v Plzni dělat asistenta Vrbovi

Bývalý fotbalový útočník Marek Bakoš, který v nedělním ligovém utkání proti Baníku Ostrava ukončil v dresu Plzně hráčskou kariéru, bude u týmu Viktorie působit jako asistent trenéra Pavla Vrby místo Dušana Fitzela, jemuž vypršela smlouva.

"Jsem velmi rád, že jsem dostal příležitost spolupracovat s trenérem Pavlem Vrbou. Těším se na to," řekl Bakoš.

Na získání trenérské licence pracuje od konce minulého roku. "Jsem zhruba za polovinou studia. Ještě mi k ukončení chybí dva kurzy a pak závěrečné zkoušky, které budou někdy v říjnu," uvedl šestatřicetiletý bývalý slovenský reprezentant.

"Marek byl obrovský profesionál jako hráč a stejným způsobem přistupuje ke svému vzdělávání jako trenér. Vzhledem k jeho kvalitám a zkušenostem bude posilou realizačního týmu a má i předpoklady stát se do budoucna dobrým trenérem," prohlásil generální manažer klubu Adolf Šádek.

V Plzni strávil Bakoš velkou část kariéry, do Viktorie přišel v roce 2009 z Ružomberoku. Od té doby si jen na rok a půl odskočil do Liberce a loni na podzim na hostování do Trnavy. S Plzní získal čtyři mistrovské tituly a dva domácí poháry. Ve 217 utkáních v nejvyšší soutěži nastřílel 67 branek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články