Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Wiesner měl jít za zkrat proti Bartošákovi rovnou ven, rozhodčí poškodili Karvinou

Chyby rozhodčích se nevyhnuly ani 16. ligovému kolu nejvyšší soutěže. Karvinou v sobotním utkání 16. kola první ligy proti Olomouci poškodil sudí Tomáš Klíma, který chybně odpískal faul na hostující brankáře Tomáše Digaňu a neuznal gól Amara Memiče. Sudí se v uplynulém kole dopustili i dalších dvou lapsů, za surové zákroky měli být vyloučeni sparťan Tomáš Wiesner a královéhradecký Petr Kodeš, míní komise rozhodčích.

Tomáš Wiesner
zdroj: ČTK/AP

Karvinský Memič v 31. minutě utkání s Olomoucí za stavu 0:1 dorazil míč do sítě, ale z vyrovnání se radovat nemohl, neboť Klíma chybně vyhodnotil souboj Digani s Patrikem Čavošem jako faul domácího záložníka. Hanáci nakonec na stadionu slezského nováčka zvítězili 2:0.

"V 31. minutě utkání rozhodčí chybně přerušil hru a nařídil přímý volný kop pro hostující družstvo za domnělé vražení do brankáře hostujícího družstva. V souboji o míč došlo ke kontaktu brankáře a útočícího hráče, o přestupek se v tomto případě ale nejednalo. Pro rozhodčího to byla složitá situace," uvedla komise.

Chybovali také rozhodčí v nedělním zápase Sparty se Zlínem. V 58. minutě za stavu 2:0 pro Pražany měl být vyloučen domácí Wiesner za úder do krku hostujícího Lukáše Bartošáka. Sparťanský halfbek nedostal ani žlutou kartu.

"Rozhodčí měl domácího hráče vyloučit za hrubé nesportovní chování. Z dostupných záběrů se jednalo o prudké strčení do oblasti krku mimo souboj o míč v nepřerušené hře," uvedla komise.

"Hráč hostujícího družstva, který incident vyprovokoval, měl dostat žlutou kartu za nesportovní chování. Pro VAR (videorozhodčího) to byla složitá situace, protože byl dostupný záběr pouze z jedné kamery, bez možnosti detailního přiblížení situace. Přesto měl intervenovat," doplnila komise.

Vyloučen měl být také královéhradecký Kodeš, který v 90. minutě ostrým skluzem fauloval plzeňského Tomáše Chorého. Sudí Ondřej Berka udělil domácímu záložníkovi pouze žlutou kartu. "Jednalo se o surovou hru. Domácí hráč zasáhl hráče hostujícího družstva vysokou intenzitou zezadu do stojné nohy. VAR měl intervenovat," mínila komise. Královéhradečtí remizovali s Plzní 1:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

V zápase Jablonce s Pardubicemi sudí Stanislav Volek v 50. minutě za stavu 1:1 správně neuznal gól Heidersona Hurtada. Kolumbijský zadák vystihl na dlouhou nohu míč při snaze gólmana Viktora Budinského o rozehrávku a z rohu vápna trefil opuštěnou branku.

"Domácí hráč aktivně překážel brankáři soupeřova družstva v rozehrání míče. Za porušení pravidla se nepovažuje, jestliže se hráč před brankáře postaví a zůstane stát bez aktivního pohybu," vysvětlila komise, která podle manuálu od této sezony veřejně komentuje vždy čtyři situace z kola, vybrané médii.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články