Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Vzhůru, nebo do hlubin? Ambiciózní tandem Liberec - Olomouc hledá loňskou formu

Po pátečním magnetu ve Štruncových sadech bude 10. kolo nejvyšší soutěže pokračovat na čtyřech stadionech. Za šlágr lze označit souboj šestého a čtvrtého celku z minulého ročníku Liberce s Olomoucí, ale zajímavá měření sil uvidí fanoušci i na pražské Julisce, v Příbrami a v Uherském Hradišti.

Utkání Liberec - Sigma Olomouc
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Pod Ještědem budou chtít obě mužstva jednoznačně zvítězit. Slovan v posledních třech duelech získal jediný bod a potřebuje zabrat. Sigma se zase po nepovedeném začátku podzimu pokusí navázat na minulou výhru nad Duklou a opustit předposlední příčku.

"Cítím z hráčů obrovské odhodlání. Nemůžeme se dívat, s kým teď hrajeme, jestli doma nebo venku, s oblíbeným nebo neoblíbeným soupeřem. Musíme se odrazit od poctivého výkonu a hlavně zodpovědně bránit," konstatoval olomoucký trenér Václav Jílek.

"Olomouc je sice předposlední, ale já ji pořád považuji za kvalitního a těžkého soupeře. My hrajeme v domácím prostředí, což nám velí nabudit kabinu, zvednout morálku, fanouškům ukázat dobrou hru a získat tři body," řekl liberecký kouč Zsolt Hornyák.

Poslední Dukla vyzve čtvrtý Zlín, jenž v minulém kole přišel o vítěznou šňůru proti Baníku Ostrava. "Dukla se po změně trenéra zvedla, ale my se pokusíme napravit náš výpadek z předchozího týdne," prohlásil zlínský trenér Michal Bílek.

"Jsme v situaci, která není jednoduchá, ale může být pro nás hodně důležitá, pokud ji zvládneme. Hráči tvrdě pracují a dělají vše pro zlepšení ve všech směrech. Není důležité, s kým hrajeme, ale jak dokážeme prodat, co v nás je," uvedl kouč Dukly Roman Skuhravý.

Sport
zdroj: ČT4

V Příbrami se střetnou dva ze tří celků, v jejichž zápasech padá nejvíce gólů. V duelech Mladé Boleslavi v průměru 4,6 a v měřeních sil Příbrami 3,5. "Přijede Boleslav, která podobně jako my hodně branek dává, ale i dostává. Svůj styl měnit nebudeme a věřím, že to bude utkání, které bude fanoušky bavit," řekl příbramský kouč Josef Csaplár.

Slovácko po čtyřech ligových porážkách v řadě potřebuje zabrat proti nováčkovi z Opavy. Oba týmy jsou sousedy v dolní části tabulky - vítěz proto kromě bodů získá i potřebný klid do dalších bojů. "Chtěli bychom doma proti Opavě ukončit naši výsledkovou krizi z posledních kol," vyhlásil rezolutně kouč Slovácka Michal Kordula.

Sobotní program 10. kola nejvyšší fotbalové soutěže:

15:00 Dukla Praha - Zlín

17:00 Příbram - Mladá Boleslav, Slovácko - Opava

19:00 Liberec - Olomouc (on-line reportáž ctsport.cz)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články