Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Vzepětí Baníku k bodům nestačilo, Spartu táhli za další výhrou Kuchta s Birmančevičem

Roli favoritů ustáli a pojistili si vedení v lize, ale minimálně v závěrečné čtvrthodině se řádně zapotili. Fotbalisté Sparty zdolali ve 29. kole Baník 4:3 a v čele mají pětibodový náskok před Slavií, která má nedělní utkání se Sigmou k dobru. Na Letné řádili zejména dvougólový Jan Kuchta a nejproduktivnější hráč soutěže Veljko Birmančevič, jenž tentokrát zapsal bilanci 1+1. Zbylé tři sobotní zápasy vítěze nepoznaly.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Přestřelka na Letné

Letenské poslal do vedení v 41. minutě Birmančevič a v napínavé druhé půli nad Baníkem dvakrát vedli o tři góly, hosté však střetnutí v závěru zdramatizovali.

Dvakrát v dresu domácích skóroval Jan Kuchta, jednou se prosadil i střídající Lukáš Haraslín. Za soupeře z Ostravy zkorigovali Jiří Klíma a střídající Filip Kubala, vlastní branku si dal kapitán Pražanů Ladislav Krejčí.

Sparta s Baníkem od dubna 2018 neprohrála v lize už 15 utkání za sebou. Pokud by Slavia v neděli klopýtla s Olomoucí, měla by už jistotu prvního místa po základní části soutěže. Slezané padli po čtyřech zápasech, o čtvrtou příčku však v tomto kole přijít nemohou.


Sparta Praha – Baník Ostrava 4:3 (1:0)

Branky: 48. a 52. Kuchta, 41. Birmančevič, 63. Haraslín – 54. vlastní Krejčí, 79. Klíma, 85. Kubala. Rozhodčí: Černý – Paták, Podaný – Klíma (video). ŽK: Krejčí – Klíma, Ndefe. Diváci: 17 706.

Sparta: Vindahl – Vitík, Panák (70. Sörensen), Krejčí – Wiesner, Kairinen, Sadílek (70. Laci), Ryneš – Tuci (60. Haraslín), Birmančevič (80. Karabec) – Kuchta (80. Olatunji). Trenér: Priske.
Ostrava: Markovič – Ndefe (88. Juroška), Blažek, Lischka, Kpozo – Rigo, Boula (64. Šín) – Buchta (64. Rusnák), Klíma (80. Kubala), Ewerton – Tanko (80. Adediran). Trenér: Hapal.

Bohemians i přes oslabení remizovali v Karviné

Bohemians 1905 navzdory dlouhému oslabení remizovali v Karviné 1:1. Pražané dohrávali od 39. minuty bez vyloučeného Ondřeje Petráka, oba góly padly krátce po změně stran. Domácí poslal v 54. minutě do vedení střídající odchovanec vršovického celku Lukáš Budínský, za hostující tým brzy srovnal Erik Prekop z pokutového kopu.

Tým z Ďolíčku zvítězil v jediném z posledních čtrnácti ligových duelů, zůstal na 11. místě v neúplné tabulce, už nemůže poskočit do top 10 a zahraje si pouze skupinu o záchranu stejně jako Karviná, s níž se v nadstavbě střetne znovu.

Slezský nováček nejvyšší soutěže vyhrál v jediném z předchozích šestnácti kol a potřetí za sebou remizoval. Bodově ale dotáhl České Budějovice a o skóre jim přenechal poslední místo, Dynamo má ovšem k dobru zápas v Teplicích.

MFK Karviná – Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)

Branky: 54. Budínský – 59. Prekop z pen. Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Slavíček – Adámková (video). ŽK: Svozil (Karviná). ČK: 39. Petrák (Bohemians). Diváci: 1754.

Karviná: Holec – Traoré (82. Ražnatovič), Svozil, Bergqvist – Raspopovič (60. Memič), Boháč, Moses (78. Ayaosi), Fleišman – Čavoš (46. Budínský) – Ezeh, Regáli (78. Mikuš). Trenér: Vlk.
Bohemians: Soukup – A. Kadlec, Petrák, Hybš (90.+3 Köstl) – Dostál, Beran (90.+3 Puškáč), Hůlka, Kovařík – Hrubý (46. Vondra) – Prekop (85. Shejbal), Kozák (68. Matoušek). Trenér: Veselý.

Jablonec opět nevyužil početní převahu, se Zlínem remizoval 0:0

Dlouhá přesilovka k vítězství nevedla. Fotbalisté Jablonce remizovali se Zlínem bez branek a bodovali po čtyřech porážkách za sebou. Severočeši hráli od 37. minuty v početní výhodě po vyloučení hostujícího Selmira Pidra, stejně jako minule v Olomouci ji ale nevyužili.

Ševci poosmé v řadě dotáhli vzájemný ligový zápas k remíze. Jablonečtí si připsali už jedenáctý nerozhodný výsledek v tomto ročníku nejvyšší soutěže, což je spolu s Boheminans 1905 nejvíce, a zůstali v neúplné tabulce na 12. místě. Jejich sobotní soupeři jsou se čtyřbodovou ztrátou o dvě pozice níže.

FK Jablonec – FC Zlín 0:0

Rozhodčí: Všetečka – Hrabovský, Váňa - Szikszay (video). ŽK: Martinec – Pidro, Černín. ČK: 37. Pidro. Diváci: 1250.

Jablonec: Hanuš – Tekijaški (46. Štěpánek), Hurtado, Polidar – Černák, Kratochvíl, Hübschman (79. Velich), Čanturišvili – Martinec, Hollý (66. Náprstek) – Chramosta (79. Kanakimana). Trenér: Látal.
Zlín: Dostál – Cedidla, Černín, Didiba, Pidro – Bužek, Janetzký – Holík (89. Ikugar), González (64. Fantiš), Bartošák – Schánělec (73. Vukadinovič). Trenér: Červenka.

Teplicím se rozplynula šance na účast ve skupině o titul

Teplice remizovaly s Českými Budějovicemi 2:2 a ztratily reálnou šanci na postup do nadstavbové skupiny o titul. Skláři prohrávali od 25. minuty po vlastním gólu Lukáše Marečka, ještě do poločasu ale zařídili obrat reprezentanti do 21 let Daniel Fila se Štěpánem Chaloupkem. V 67. minutě však srovnal z penalty Jan Suchan.

Severočeši, kteří už před zápasem měli jistotu, že se po pěti letech vyhnou skupině o záchranu, zůstali v neúplné tabulce na 10. místě. Na šesté Slovácko ztrácejí kolo před koncem základní části tři body a mají horší vzájemnou bilanci. Naději na skupinu o titul by jim dala pouze velmi nepravděpodobná bodová shoda více týmů.

Dynamo v lize potřetí za sebou neprohrálo a udrželo náskok jednoho bodu před poslední Karvinou, která remizovala s Bohemians 1905.

FK Teplice – Dynamo České Budějovice 2:2 (2:1)

Branky: 33. Fila, 40. Chaloupek – 25. vlastní Mareček, 67. Suchan z pen. Rozhodčí: Petřík – Matoušek, Novák – Kocourek (video). ŽK: Bílek, Mareček, Mičevič, Jukl – Čermák, Šigut, Hellebrand. Diváci: 3107.

Teplice: Ludha – Mareček, Chaloupek, Mičevič (70. Knapík) – Radosta (30. Švanda), Bílek (30. Jukl), Kričfaluši, Labík – Trubač – Fila (78. Gning), Jásir (70. Čerepkai). Trenér: Frťala.
České Budějovice: Šípoš – Sladký, Poulolo, Králik, Madleňák – Suchan, Čermák (84. Nikl), Hellebrand – Šigut (88. Brandner), Tranziska, Alli (90.+3 Zíka). Trenér: Lerch.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články