Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vytratila se lehkost v kombinaci, lituje Lavička po fiasku na Dukle

Praha – Sparťané bijí na poplach. Další ligová porážka 0:1 s Duklou je už více než vážným varováním. Lehkost a neporazitelnost z úvodu sezony se definitivně rozplynuly. A to za čtyři dny Spartu čeká odveta 4. předkola Evropské ligy se Zwolle. Naopak fotbalisté Dukly si vítězství nad pražským rivalem hodně cení. Domácí prý dohrávali duel na pokraji sil.

S Duklou Sparta prohrála poprvé, navíc po dvou letech ztratila dva zápasy za sebou. A podruhé za sebou nedala gól. "Vytratila se lehkost v kombinaci, díky které jsme si vytvářeli šance. Na všechno se nadřeme a k brankovým příležitostem se složitě dopracováváme," řekl letenský kouč Vítězslav Lavička.

Nepomohly ani změny v sestavě, ze které na Julisce vypadly opory Dočkal, Lafata a Hušbauer. "Některé jsme udělali ze zdravotních důvodů, další proto, abychom rozložili zápasové zatížení," vysvětlil Lavička s tím, že náhradníci nepřesvědčili. "Vysvědčení pro nás není uspokojivé," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy trenérů po utkání Dukla - Sparta

Čtvrteční duel bude utkáním pravdy. "Bude to pro nás klíčový zápas. Moc času ani prostoru nemáme, ale něco změnit musíme," řekl trenér Sparty. Od vyřazení v předkole Ligy mistrů s Malmö totiž vydřela výhru nad Příbramí, se štěstím remizovala ve Zwolle a prohrála doma s Ostravou. "Musíme sebrat všechny morální i fyzické síly a na Zwolle se zodpovědně připravit," konstatoval Lavička.

Vysílený Gedeon: Strašně si to užijeme

Kapitán Dukly Patrik Gedeon přiznal, že domácí fotbalisté bojovali na pokraji svých sil. Devětatřicetiletý záložník za výkon pochválil celý tým. "V koutku duše jsme si přáli, že by se nám to mohlo vydařit, i když jsme byli nohama na zemi. Výsledku si moc ceníme. Zařveme si a strašně si to užijeme, protože se to nestává často," řekl Gedeon.

V domácí soutěži Dukla zdolala Letenské poprvé od svého návratu mezi elitu. "Po třech letech jsme porazili Spartu v lize a ještě jsme nedostali gól. Musím smeknout před kluky, protože hráli výborně, obětavě. Celý mančaft byl skvělý," ocenil Gedeon.

Svěřenci Luboše Kozla ukončili osmizápasovou sérii bez ligové výhry na Julisce zrovna proti obhájci titulu. "Čekalo by se to spíš proti Ostravě nebo Brnu. Tyhle zápasy jsme nezvládli, o to jsme radši, že se nám to povedlo takhle," konstatoval trojnásobný reprezentant.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články