Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Výstavní gól, pak remíza. Přestali jsme hrát, řekl naštvaný Kalvach

Ani výstavní gól Lukáše Kalvacha neodvrátil třetí ligové klopýtnutí Plzně za sebou. Západočeši v šestém kole nejvyšší soutěže remizovali v Teplicích 1:1 a podle čtyřiadvacetiletého záložníka mohla za dělbu bodů nepovedená druhá pětačtyřicetiminutovka Viktorie. "Ve druhém poločase jsme přestali hrát. Teplice začaly být aktivní, dorážely na nás, měly šance," uvedl Kalvach.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Měli jsme vyřešit některé situace, které jsme tam měli, a vůbec bychom se teď o tom výsledku nemuseli bavit. Teď se musíme soustředit na další zápas (proti Opavě) a zvládnout ho," řekl Kalvach, který se v lize za Plzeň trefil poprvé a celkově potřetí.

Skóre otevřel v 37. minutě po přímém kopu z 28 metrů, který umístil pod břevno. "Takový gól jsem určitě ještě nedal. Jsem za něj rád, ale kazí ho ten výsledek," litoval Kalvach, který před sezonou zamířil do Plzně z Olomouce.

Viktoria prožívá nelehké období. První tři kola sice vyhrála, ale poté remizovala bez branek na hřišti Bohemians 1905 a doma podlehla Slovácku 0:2. Ve čtvrtek navíc vypadla z 3. předkola Evropské ligy s Antverpami. Ještě před tím nezvládla 2. předkolo Ligy mistrů s Olympiakosem Pireus. "Určitě to není pozitivní. Nezbývá nám nic jiného než vyhrát doma a rozjet nějakou sérii, abychom se z toho dostali," uvedl Kalvach.

Jaká je skutečná tvář Plzně? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Přepnout na ligu po vyřazení z Evropské ligy nebylo podle něj těžké. "Je to v rychlém spádu, ale to k tomu patří. Byli jsme na to dobře připravení, ale bohužel jsme druhou půli nezvládli a odjíždíme jenom s bodem," prohlásil olomoucký odchovanec.

Plzeň odehrála první zápas po odchodu záložníka Patrika Hrošovského, jenž po vypadnutí s Antverpami zamířil do jiného belgického celku Genku. Nahradit ho má právě Kalvach. "S tím jsem sem přicházel, že na té šestce budu hrát, že budu rozdávat balony. Musím se s tím popasovat," konstatoval Kalvach.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články